Huis

Vervang je kerstboom door een luchtzuiverende kamerplant
Huis Planten & potten Sfeer in huis Plantensoorten

Vervang je kerstboom door een luchtzuiverende kamerplant

Heb je jouw kerstboom nog versierd en wel in je woonkamer staan? Heel goed, maar na 6 januari is het toch echt tijd om hem weer af te tuigen en op te ruimen. Ben je bang daarna de gezelligheid en warmte van je kerstboom te gaan missen en dat je woonkamer leeg aanvoelt? Geen nood: er is een oplossing! Vul die leegte op met een luchtzuiverende groene of een luchtzuiverende bloeiende kamerplant. Luchtzuiverende planten staan niet alleen gezellig, maar zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Hoe dat zit lees je in deze blog. 

Lees verder
Hoe plant ik een grote kamerplant? Sep legt het je uit!
Huis Planten & potten Sfeer in huis Plantensoorten Verzorgen & (be)planten

Hoe plant ik een grote kamerplant? Sep legt het je uit!

Het is een alom bekend probleem, de ergernis iets te willen veranderen aan die lege hoek in de woonkamer, maar simpelweg niet weten waar te beginnen. Erger niet langer, vergroen het leven en die lege hoek met een mooie kamerplant! Grote groene kamerplanten hebben direct een impact en ze fleuren de woonkamer in een handomdraai op. Het verpotten en het plaatsen van zo een grote groen kamerplant, dat kan nog wel even een dingetje zijn, maar wees niet getreurd. Sep legt alles stap voor stap uit in deze vlog. Dan kan je ergernis lekker stoppen en blijft er meer tijd over voor jou om te genieten van een nieuw sfeervol interieur.

Lees verder
Zelf een insectenhuisje maken doe je zo!
Tuin DIY

Zelf een insectenhuisje maken doe je zo!

De winter staat te trappelen om te beginnen. Voor insecten is dit de zwaarste periode van het jaar. Om hen te helpen kun je een insectenhuisje maken en in je tuin plaatsen. Hiermee help je deze kleine tuinbewoners bij het zich veilig verstoppen in de winter.  Met een insectenhuisje creëer je namelijk een beschut plekje waar ze zich kunnen schuilhouden.  Wat voor huisjes je zoal voor welk insect kunt bouwen, lees je in deze blog.

Lees verder
Eenvoudig zelf een vogelvoederhuisje maken? Dit is hoe!
Tuin DIY

Eenvoudig zelf een vogelvoederhuisje maken? Dit is hoe!

In de koude wintermaanden kunnen de vogels in je tuin wel wat hulp gebruiken bij het vinden van voedsel. Je kunt ze altijd blij maken door wat voer in je tuin te leggen of te hangen. Buitenvogels eten dat voer graag op een beschutte plaats, zodat ze beschermd zijn tegen de wind en tegen hun natuurlijke vijanden. Je kunt natuurlijk ook zelf een vogelvoederhuisje maken! Hoe? Dat lees je in deze blog!

Lees verder
Alles wat je nog niet wist over zijden bloemen hoor je van Sep!
Huis Sfeer in huis

Alles wat je nog niet wist over zijden bloemen hoor je van Sep!

Vergeet jij ook altijd je planten en bloemen altijd water te geven, heeft je huis weinig lichtinval of mag je kantoor wel weer eens een beetje worden opgefleurd? Dan is een fraaie pot vol prachtige zijden bloemen dé oplossing. Zijden bloemen hebben uiteraard geen water of zon nodig, dus je hebt er weinig omkijken naar. Ik heb een vlog gemaakt waarin ik je alles wat je nog niet wist over zijden bloemen vertel. Er is namelijk nogal wat mogelijk en te kiezen op dit gebied!

Lees verder
Een sfeervol kerststuk maken met hulp van Sep
Feestdagen Kerst DIY

Een sfeervol kerststuk maken met hulp van Sep

De tijd vliegt! Nog 50 dagen en dan is het Kerst! Tijd voor een kerstige DIY vlog over het maken van een sfeervol kerststuk. Zelf aan de slag gaan met het maken van een sfeervol kerststuk is hartstikke leuk. Daar raak je zeker van in een feestdagenstemming! Met kerstgroen, dennenappels, kerstballen en oase maak je in een handomdraai prachtige kerstdecoratie. Mooi voor op je salon- of eettafel of om iemand cadeau te doen. In onderstaande vlog laat ik je precies zien wat je nodig hebt en hoe je het kerststuk uit de vlog ook zelf kunt maken. Veel kijkplezier en veel succes!

Lees verder
Naar boven