Tuin

Doe ook mee met de Nationale Tuinvogeltelling 2022!
Tuin Dier Vogels & insecten

Doe ook mee met de Nationale Tuinvogeltelling 2022!

Weet jij welke vogels er in je tuin komen en hoeveel dat er gemiddeld zijn? Wanneer je er een tijdje op gaat letten en de vogels gaat tellen zou de uitkomst je nog best kunnen verbazen! Ook de Vogelbescherming is benieuwd hoeveel vogels jij in de tuin ziet. Daarom kun je 28, 29 of 30 januari 2022 weer deelnemen aan de Nationale Tuinvogeltelling. Doe je mee? Anne legt je in deze blog precies uit hoe je dat doet!

Lees verder
Een overkapping gezellig maken doe je zo!
Tuin Tuinmeubelen & zonwering

Een overkapping gezellig maken doe je zo!

Net als een tuinkamer, is een overkapping een altijd beschutte plek waar je óók kunt zitten als de zon net iets te fel schijnt en je, terwijl het net iets te hard waait of de regen met bakken uit de hemel komt, toch van het buiten zijn kunt genieten. Onder de overkapping kun je vooral op die momenten even lekker tot rust komen. Wil je echt optimaal kunnen relaxen? Vergeet dan niet voor een leuke, mooie inrichting te zorgen. Ter inspiratie geeft Anne je in deze blog een paar eenvoudige tips om je overkapping gezellig te maken.

Lees verder
Je kerstboom planten in eigen tuin? Let dan hierop!
Tuin Planten & potten Feestdagen Verzorgen & (be)planten Kerst

Je kerstboom planten in eigen tuin? Let dan hierop!

De meeste kerstversiering en bijna alle kerstverlichting zijn na december vrij eenvoudig weer op te ruimen. Het mooie servies gaat gewoon weer terug de kast in en de kerststal, de kersthuisjes en de kerstlampjes gaan weer netjes terug in de doos.  Maar: waar ga je met je echte kerstboom naartoe? De meeste echte kerstbomen worden vernietigd en belanden na de feestdagen bij het afval of op de brandstapel. Niet echt milieuvriendelijk. Je kunt je kerstboom echter ook – wél echt milieuvriendelijk – bewaren en hem een tweede leven geven. Hoe? Door hem na de kerstdagen in je eigen tuin te planten! Lees er meer over in Annes blog!

Lees verder
Zelf een insectenhuisje maken doe je zo!
Tuin DIY

Zelf een insectenhuisje maken doe je zo!

De winter staat te trappelen om te beginnen. Voor insecten is dit de zwaarste periode van het jaar. Om hen te helpen kun je een insectenhuisje maken en in je tuin plaatsen. Hiermee help je deze kleine tuinbewoners bij het zich veilig verstoppen in de winter.  Met een insectenhuisje creëer je namelijk een beschut plekje waar ze zich kunnen schuilhouden.  Wat voor huisjes je zoal voor welk insect kunt bouwen, lees je in deze blog.

Lees verder
Eenvoudig zelf een vogelvoederhuisje maken? Dit is hoe!
Tuin DIY

Eenvoudig zelf een vogelvoederhuisje maken? Dit is hoe!

In de koude wintermaanden kunnen de vogels in je tuin wel wat hulp gebruiken bij het vinden van voedsel. Je kunt ze altijd blij maken door wat voer in je tuin te leggen of te hangen. Buitenvogels eten dat voer graag op een beschutte plaats, zodat ze beschermd zijn tegen de wind en tegen hun natuurlijke vijanden. Je kunt natuurlijk ook zelf een vogelvoederhuisje maken! Hoe? Dat lees je in deze blog!

Lees verder
Hoe decoreer je met sierkussens, kleden en tapijten? Sep laat het zien!
Tuin Huis Tuinaankleding & decoratie Sfeer in huis

Hoe decoreer je met sierkussens, kleden en tapijten? Sep laat het zien!

Het is vast heel herkenbaar: je bent net verhuisd en hebt alles mooi voor elkaar, maar toch mist er iets. Het mag wel wat gezelliger, want dan zit je 's avonds toch net wat lekkerder op je nieuwe bank. De oplossing is heel eenvoudig. Met bijvoorbeeld een paar mooie kussens, tapijten en kleden van heerlijk zacht materiaal geef je je nieuwe stekkie in no time een knussere uitstraling. Sep laat je in deze vlog weten en zien wat er bij Warentuin aan dit soort artikelen verkrijgbaar is. Daarnaast geeft hij je een aantal handige tips over het stijlvol decoreren van het interieur. Alvast veel kijkplezier gewenst!

Lees verder
Naar boven