Bomen

Warentuin gaat voor Green Friday: doe je mee?
Bomen Duurzaamheid

Warentuin gaat voor Green Friday: doe je mee?

Green is het nieuwe Black! November is de maand waarin de talloze Black Friday deals je om de oren vliegen. Hoge kortingen en scherpe aanbiedingen die leiden tot impulsaankopen kenmerken deze tijd van het jaar. Na tot vorig jaar te hebben meegesurft op deze koopgolf, besloten we het bij Warentuin vanaf dit jaar eens anders te doen, de nadruk te leggen op groen en duurzaamheid en op 24 november mee te doen met Green Friday. In deze blog lees je er alles over.

Lees verder
Hoe bescherm je mediterrane planten en bomen tegen vorst? Sep vertelt het je!
Planten & potten Plantensoorten Verzorgen & (be)planten Bomen

Hoe bescherm je mediterrane planten en bomen tegen vorst? Sep vertelt het je!

Mediterrane planten en bomen als olijfbomen, vijgenbomen en palmbomen staan natuurlijk hartstikke leuk in de tuin. Het enige minpuntje? Ze vergen een speciaal soort onderhoud. Voor het goed verzorgen van deze planten is het vooral bij vorst verstandig om maatregelen te treffen. Sep laat in deze vlog zien hoe je mediterrane planten het best kunt beschermen tegen extreme kou. Alvast veel kijkplezier!

Lees verder
Welke echte kerstboom koop ik? Sep helpt je kiezen!
Feestdagen Kerst Bomen

Welke echte kerstboom koop ik? Sep helpt je kiezen!

Een kerstboom hoort natuurlijk helemaal bij de feestdagen. En of het nu over de echte of de neppe variant gaat, een mooi versierd exemplaar brengt in ieder geval direct sfeer in huis! In deze vlog vertelt Sep je alles over echte kerstbomen. Alles? Nou ja, bijna alles, dan! Sep vertelt je meer over het verpotten van echte kerstbomen, hij deelt een aantal onderhoudstips en laat zien hoe je een echte kerstboom mooi kunt versieren. Veel kijkplezier! 

Lees verder
Fruitbomen snoeien: een mini-cursus
Tuin Planten & potten Moestuin Tuinieren & onderhoud Plantensoorten Verzorgen & (be)planten Bomen

Fruitbomen snoeien: een mini-cursus

Heb je fruitbomen in je tuin staan? Dan moet je die elk jaar snoeien. Het snoeien van fruitbomen zorgt ervoor dat er weer nieuwe, verse takken aan kunnen groeien. Ook zorgt het snoeien voor een mooie, gezonde fruitoogst. Voor het snoeien van fruitbomen is wel enige kennis en techniek nodig. Bovendien verschilt de snoeimethode van boom tot boom. In deze blog geeft Anne een mini-cursus en lees je meer over de snoeiperiode van de belangrijkste soorten fruitbomen. Ook kom je te weten op welke manier elke boom het best kan worden gesnoeid. Meer weten? Lees snel verder!

Lees verder
Bomen, heesters en planten in de grond zetten met Sep!
Tuinieren & onderhoud Tuinaankleding & decoratie Plantensoorten Bomen

Bomen, heesters en planten in de grond zetten met Sep!

Bomen en heesters zijn een mooie toevoeging aan je tuin. Bovendien kun je allerlei verschillende soorten prima met elkaar combineren. Maar: welke soort aarde heb je nodig bij het planten en waar kun je bomen en heesters het best plaatsen? Daar vertelt Sep je in deze vlog alles over. Ook legt hij je uit hoe je bomen, heesters en een aantal planten het best in de grond kunt zetten. Kijk je mee?

Lees verder
Hoe plant je een grote struik of boom? Sep vertelt het je!
Planten & potten Verzorgen & (be)planten Bomen

Hoe plant je een grote struik of boom? Sep vertelt het je!

Sep heeft weer een leuke vlog gemaakt. De vlog gaat over wat er allemaal komt kijken bij het planten van een grote struik of een boom in je eigen tuin. Hij heeft alle stappen overzichtelijk op een rijtje gezet en elke stap ook nog afzonderlijk toegelicht. Zo wordt het planten zelfs voor iemand met maar een klein beetje groene vingers een fluitje van een cent! Laat de CO2-opname in de achtertuin maar beginnen! Maar eerst: veel kijkplezier gewenst!

Lees verder
Moestuin en tuin in de stad deel 2: de resultaten
Moestuin Tuinieren & onderhoud Tuinaankleding & decoratie Plantensoorten Verzorgen & (be)planten Bomen

Moestuin en tuin in de stad deel 2: de resultaten

De trouwe lezers van de blogs van Anne en de vaste kijkers van de vlogs van Sep zullen de (groente)planten in  deze vlog gegarandeerd bekend voorkomen. In het filmpje laat Sep je namelijk het resultaat zien van een heleboel planten die hij afgelopen voorjaar midden in de stad heeft gezaaid. Ben je benieuwd hoe (goed) deze planten zijn gegroeid? Kijk dan vooral mee!

Lees verder
Zelf grote heesters of bomen oppotten? Sep legt je uit hoe!
Tuinieren & onderhoud Verzorgen & (be)planten Bomen

Zelf grote heesters of bomen oppotten? Sep legt je uit hoe!

Grote heesters en bomen zijn een mooie toevoeging aan je tuin. Heb je geen (grote) tuin? Geen probleem: ook op een balkon of op een terras kunnen ze erg mooi staan, alleen heb je dan natuurlijk geen tuingrond bij de hand. In plaats van grote heesters en bomen in de volle grond te planten, plaats je ze in dat geval in een ruime bloempot! Wil je weten hoe je dit moet je dit precies moet aanpakken en waar je zoal op moet letten? Dat zal Sep je vertellen in deze vlog. Kijk vooral lekker mee!

Lees verder
Palmbomen & Olijfbomen
Planten & potten Plantensoorten Bomen

Palmbomen & Olijfbomen

Heb je weemoed naar die fijne vakantie aan zee? Blauw water, prachtige zandstranden en de mooie groene natuur...heerlijk! Hoe mooi zou zijn dit gevoel wat langer vast te houden? Bijvoorbeeld door de tuin in tropische sferen te brengen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn een paar mooie palmbomen en olijfbomen. Echte eyecatchers voor in de tuin of het interieur. Maar, let op: ze vergen enig onderhoud. Bekijk mijn vlog over het hoe en wat.

Lees verder
Naar boven