0%

Aan die ene kale muur, naast de voordeur of aan overhangende takken van een boom: hanging baskets zijn prima geschikt om waar dan ook in je tuin op te hangen. Ze staan leuk,  gaan vanaf mei volop bloeien en zullen dat, bij een goede verzorging, blijvendoen tot ver in het najaar. Hanging baskets geven (dus) direct meer kleur aan de tuin en zijn in een handomdraai zelf gemaakt. Hoe? Dat laat ik zien in onderstaande vlog!

Wat heb je nodig en hoe maak je een basket op

Zelf aan de slag met het maken van een hanging basket? Dit heb je nodig: een basket (rond of halfrond), een hangsysteem en een kokosinlegvel. Zorg ervoor dat deze producten zowel qua afmeting als qua stevigheid goed op elkaar zijn afgestemd.

Het opmaken van de basket begint uiteraard met een klein laagje hydrokorrels. Dat laagje top je af met wat potgrond waar je vervolgens de plantjes in plaatst.

Welke plantjes kies je?

Welke plantjes er het best in de basket passen, hangt natuurlijk (ook) af van je smaak. Heb je een voorkeur voor bont? Gebruik dan gerust meerdere soorten plantjes en kleuren door elkaar. Houd je het liever wat soberder? Gebruik dan uiteraard niet te veel verschillende soorten en kies wat ingetogen kleuren. Ik heb er in de video voor gekozen om violet en geel en te gebruiken.

Tip: draai de mooiste kant van een plantje naar buiten tijdens het plaatsen. Het oog wil natuurlijk ook wat.

Klaar? Vul dan de gaten op met zelfgekozen materiaal. Dit kan potgrond zijn, maar ook mos, tillandsia en boomschors zijn prima.

Verzorging van een basket

Het kokosinlegvel is van zichzelf al waterdoorlatend, er hoeven dan ook geen gaatjes in geprikt te worden. Hanging baskets zijn ook alleen geschikt om buiten op te hangen. Knip de verdorde bloemen er regelmatig uit en geef ze voldoende water, dit is vooral in de zomer echt een vereiste.

Nog vragen?

Dank voor het kijken! Vragen naar aanleiding van het bericht? Wil je wat meer informatie over een van onze producten? Neem dan contact op met de klantenservice of mail me op: sep@warentuin.nl.