0%

Voor je ’t weet, is het weer Sinterklaasavond. Het sinterklaasfeest staat vooral bekend als een feest voor kleine kinderen, maar er zijn natuurlijk ook veel grotere kinderen en volwassenen die dit feest samen vieren… gewoon omdat dat zo gezellig is.

Onder de wat oudere familieleden en/of vrienden wordt Sinterklaasavond vaak omgedoopt tot surprise-avond waarbij iedereen iets leuks of moois uitzoekt en een gedicht maakt voor een ander. Meestal ga je op zoek naar een klein, uniek surprise cadeau met een vriendelijk prijskaartje. Hieronder volgen daarom enkele originele en voordelige tips om iemand echt mee te verrassen!

Maar eerst even dit: kant-en-klaar of DIY

Als je een surprise voor iemand gaat maken, moet je niet alleen nadenken over de surprise die je in elkaar gaat knutselen, maar ook over het cadeautje dat je erin gaat verwerken. Omdat het een aardigheidje moet blijven, wordt van tevoren vaak een klein maximaal te besteden bedrag afgesproken. Maar: maak je over dat laatste geen zorgen: voor onderstaande suggesties niet meer dan € 10 kwijt!

Kant-en-klaar: cadeaubonnen

Een cadeaubon kopen en geven klinkt misschien saai en verre van origineel, maar niet als je je bedenkt wat de ontvanger er allemaal bij Warentuin van kunt kopen. Met een Nationale Tuinbon van € 10,- kan de ontvanger bij Warentuin bijvoorbeeld een lekker warm plaid voor in zijn of haar tuinkamer of op zijn of haar balkon bestellen.

Of, als de ontvanger een liefhebber is van planten, is een kleine kamerplant ervan aanschaffen misschien een leuk idee. Het fijnste aan kleine kamerplanten is dat ze niet al te veel plek innemen, ze dus vrijwel overal neer te zetten zijn en de ontvanger van je surprise cadeau zo alsnog een stukje groen in huis hebt staan.

cyclaam in pot

DIY: knutselspullen en gelukspotjes

Is de ontvanger handig en/of heel creatief? Dan kun je besluiten om voor € 10 wat knutsel- en decoratiespullen bij Warentuin te bestellen. Deze spullen zijn natuurlijk perfect voor iedereen die van knutselen houdt en/of zelf iets voor in de tuin of in huis in elkaar wil knutselen!

Wil je zelf iets knutselen en dat gebruiken als surprise cadeau? Koop dan een glazen vaas en maak daar een gelukspotje van door het te vullen met briefjes/kaartjes met daarop mooie spreuken of steekwoorden van een paar van de leuke of fijne momenten die je met de ontvanger hebt meegemaakt.

surprise cadeaus

Kant-en-klaar: tuinhandschoenen, tuingereedschap en bewateringsproducten

Werkt de ontvanger veel en graag in de tuin? Dan is een paar goede tuinhandschoenen onmisbaar! In de webshop van Warentuin zijn tuinhandschoenen voor zowel mannen als vrouwen te vinden. Is de ontvanger met groene vingers toevallig net vader of moeder geworden van een (toekomstige) kleine tuinman of -vrouw? Dan kun je er ook nog voor kiezen een paar vrolijke kindertuinhandschoenen te bestellen. Zo kan er straks met de hele familie in de tuin worden gewerkt!

Waarmee er zoal kan worden gewerkt? Met tuingereedschap als een bloemenschepje, bijvoorbeeld! Een bloemenschepje is onder meer ideaal om bloemen en planten mee te plaatsen of te verplaatsen in bloembakken en bloempotten.

En heeft de ontvanger eenmaal wat planten geplaatst of verplaatst in een bak of pot? Dan hebben deze natuurlijk ook nog water nodig. Watergeven kan onder meer met een vrolijke gieter. Bij Warentuin zijn gieters verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Misschien vind je wel een exemplaar in de lievelingskleur van de onvanger van je surprise cadeau!

tuinhandschoenen en tuingereedschap

DIY: bloembollenzaden en kweekpotjes met groentezaden

Geef wat zaden van bloembollen in de kleur of soort die bij de ontvanger past. In je sinterklaasgedicht kun je vervolgens aangeven waarom je vindt dat de kleur of soort bloem die straks uit de bloembol tevoorschijn komt zo goed bij de ontvanger past. De ontvanger heeft de belangrijke taak om goed voor de bloembollen te zorgen en ze op tijd te planten (DIY).

 Verder kun je ook een paar kweekpotjes en daarbij zaadjes voor het zelf kweken van groenten kopen. Onderzoekers van de Universiteit van Kent hebben met hun onderzoek namelijk wetenschappelijk bewezen dat het eten groenten (en fruit!) gelukkig maakt!

groentezaden in kweekpotjes

Kant-en-klaar: amaryllisbollen

Heeft de ontvanger geen groene vingers, maar kan hij of zij wel genieten van wat groen in huis? Ga dan voor een luxe amaryllisbol in een kaarsvetlaag van Warentuin! Deze droogbloeier van hoge kwaliteit heeft geen verzorging nodig en geeft binnen 3-6 weken  meerdere prachtige bloemen! Let op! Kies je voor een amaryllisbol in wax, dan een tientje, maar je bent wel verzekerd van een heel bijzonder surprise cadeau!

Wil je echt onder de € 10 blijven en toch een amaryllisbol geven? Shop er dan één zonder kaarsvetlaag, maar los of in in een potje. De losse amaryllisbollen of die in een potje vragen wel om net wat meer verzorging dan hun luxere varianten met een laagje kaarsvet.

amaryllissen op vensterbank

Leuke surprise cadeaus met kleine prijzen, verkrijgbaar bij Warentuin:

Nog vragen?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over een van de genoemde surprise cadeaus of nog meer (s)inspiratie nodig? Geen probleem! Stuur me in dat geval gerust een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van een van de hierboven genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.