0%

Wil je ook lekker in de tuin kunnen zitten op de momenten dat het zomers eigenlijk te warm is en de zon te fel schijnt? Kies dan voor een van onze topkwaliteit zonneschermen. Is je tuin te breed voor bijvoorbeeld een klikarmscherm? Dan is een pergola een prima optie. Staat de zon laag? Ook daar hebben een oplossing voor in de vorm van buitenrolgordijnen. In de vlog hieronder vertel ik je er alles over. Alvast veel kijkplezier gewenst!

Harmonicadoeken

Harmonica doeken, ook wel ook wel wavesail of lamellen schuifdoeken genoemd, zijn er in allerlei maten. Hoe je deze flexibele terrasoverkapping tegen de zon ook noemt, een harmonicadoek moet altijd binnen 4 punten worden gehangen en schuift (meestal) over 3 staaldraden die je parallel in een pergola of tussen 2 muren bevestigt. Binnen een harmonica doek pakket zitten alle materialen om hem functioneel te maken.

Wil je een keer wél in de zon zitten, dan hoef je een harmonicadoek er niet eerst af te halen en op te bergen. Zo’n doek is weersbestendig en voor de doeken in een standaard maat zijn zelfs hoezen verkrijgbaar.

Buitenrolgordijnen

Zoals je net al hebt kunnen lezen, zijn buitenrolgordijnen binnen bijvoorbeeld een pergola de ideale oplossing tegen laagstaande zon. Ze kunnen ook worden gebruikt aan ramen en deuren, heel praktisch.  Het leuke van een buitenrolgordijn is dat je deze bovendien als zonnescherm op je balkon kunt gebruiken.  Neem gerust een kijkje in ons assortiment buiten rolgordijnen en maak je keuze.

Schermdoeken

Met een schermdoek hou  je gemakkelijk (te) fel zonlicht tegen, maar creëer je ook eenvoudig meer privacy in je tuin. De meest gangbare variant is de driehoekvariant. Een schermdoek kun je tussen een boom in je tuin en je huis in hangen – schuin of recht. Hang je een schermdoek recht op, hou er dan rekening mee dat er bij regen er water op kan blijven staan en door je doen heen kan sijpelen. Gelukkig zijn schermdoeken altijd gemakkelijk te verwijderen en weer op te hangen.

Complete pergola's

Warentuin verkoopt ook complete pergola’s inclusief harmonicadoek en het frame eromheen. Ze zijn verkrijgbaar in 2 varianten:  als stand alone en als wall versie. Zoals de naam al doet vermoeden is een stand alone pergola er een die je zo kunt plaatsen en geen ondersteuning nodig heeft en is een wall pergola een pergola die aan één kant ondersteuning nodig heeft.

Onze complete pergola’s zijn verkrijgbaar in fraai Douglas hout of in wit, grijs of zwart aluminium en worden geleverd als bouwpakket – om zelf in elkaar te zetten.

Nog vragen?

Wil je meer weten over zonneschermen, pergola’s, harmonicadoeken, buitenrolgordijnen of schermdoeken? Mail me dan gerust via [email protected]. Wil je meteen een van de genoemde producten bestellen, maar heb je hier een vraag over? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We helpen je graag verder.