0%

Er zijn heel wat leveranciers van kerstverlichting. Al die leveranciers bieden verlichting aan met elk hun eigen type aansluiting. Soms bieden leveranciers zelfs producten van eenzelfde merk aan met een andere aansluiting. Het is dus altijd even oppassen geblazen. In onderstaande mini-vlog leg ik je meer uit over de verschillende soorten adapters, adapteraansluitingen en kerstverlichting (met adapter) die verkrijgbaar zijn bij Warentuin.

Adapters en adapter aansluitingen

Warentuin biedt op dit moment van in ieder geval 5 verschillende leveranciers kerstverlichting aan en heeft daardoor automatisch, minimaal 5 verschillende adapters in het assortiment. Er zijn onder meer aansluitingen met twee puntjes met een halve maan en aansluitingen met twee pinnetjes.

Elke kerstverlichtingsleverancier heeft een ander type aansluiting en ook kunnen er binnen het assortiment van elke leverancier soms verschillen tussen de adapters en dus de aansluitingen zitten.

Een bepaald verschil heeft ofwel te maken met de hoogte van het voltage, ofwel met het aantal lampjes ofwel met het feit dat op de adapter een functie zit om de lampjes te laten knipperen (waar weer niet alle lampjes automatisch geschikt voor zijn). Sluit daarom ook echt alleen de met de kerstverlichting meegeleverde adapter aan op de verlichting die je bij ons hebt gekocht. Zou je dat niet doen, dan kunnen de lampjes doorbranden of, nog erger, kan er brand ontstaan.

Adapters met een bepaald voltage

Kerstverlichting werkt doorgaans op 12 Volt, 24 Volt of 230 Volt. Voor Kerstverlichting die werkt op 230 Volt heb je geen adapter nodig, omdat deze direct kan worden aangesloten op het lichtnet waar 230 Volt uitkomt.

Adapters met functieknopjes

Sommige adapters kerstverlichting zijn zoals gezegd voorzien van een aantal kopjes met elk een eigen functie. Met deze knopjes kun je de stand van de lampjes regelen en onder meer bepalen of je de lampjes laat flikkeren of niet.

Al deze verschillen maken dat er wel 50 tot 100 verschillende adapters op de markt zijn. Daarnaast bepalen adapters ongeveer 60% van de prijs van kerstverlichting. Dit zijn de redenen waarom Warentuin geen losse adapters verkoopt. 

Adapters kerstverlichting

Defecte adapter toch laten vervangen

Is de adapter kerstverlichting defect en wil je die toch laten vervangen? Ga dan naar een offline tuincentrum of een bouwmarkt bij jou in de buurt, neem de adapterkerstverlichting en liefst ook het doosje (de verpakking) waar de kerstverlichting en de adapter in zaten mee en informeer daar of er daar ook losse adapters te koop zijn en of deze past bij jouw specifieke kerstverlichting.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!