Planten & potten Moestuin Verzorgen & (be)planten

Zelf een moestuin in de stad creëren? Sep vertelt je hoe!

0%

Moestuinieren is een leuke manier van ontspannend bezig zijn. Lekker met je handen aan de slag. Bovendien houd je er ook nog eens wat lekkers en gezonds aan over! Voor mensen in de stad lijkt dit misschien iets dat niet mogelijk is, maar niets is minder waar: ook met weinig ruimte buiten kun je nog steeds een fijn moestuintje creëren! In onderstaande vlog laat ik je zien hoe je zelf het best een moestuin in de stad kunt maken en onderhouden. Veel kijkplezier!

Hoe begin je?

Om een moestuin in de stad te creëren moet je natuurlijk eerst wat dingen in huis halen. Maar wat heb je nou eigenlijk nodig? Ik denk dat je dit wel kunt raden: het zijn natuurlijk potten of balkonbakken en groenteplantjes. Daarnaast is het belangrijk dat je een zak hydrokorrels en veel potgrond haalt. In ons assortiment kun je van alles voor grond en bodembedekking vinden.

Nu je de juiste spullen in huis hebt, kun je gaan beginnen met het zoeken van een plekje met veel zon. Daar zet je straks je potten of bakken neer. Maar: je potten en bakken moeten natuurlijk wel eerst worden gevuld. Je begint met het toevoegen van een laag hydrokorrels van een paar centimer. Heb je de laag goed verspreid? Dan kan de potgrond er bovenop. Houd er rekening mee dat de potgrond een paar centimeter onder de rand van de pot of bak moet blijven, anders zal het water bij regen gelijk wegstromen. De basis is nu gelegd.

Hoe ga je verder?

Als de potgrond eenmaal in de potten of bakken zit, kun je gaan nadenken over de indeling. Welk groenteplantje zet ik waar? Nadat je de indeling hebt bepaald, kun je de plantjes gaan planten. Knijp hierbij voorzichtig in het bakje waar het groenteplantje in zit en haal het plantje er vervolgens uit. Maak een goed diep gat en zet de kluit van het plantje daarin. Vergeet niet de plantjes gelijk wat water te geven. En voilà: je moestuintje is klaar!

Punten om op te letten

Wat zijn nu nog een paar punten om op te letten? Ten eerste is het belangrijk dat er gaten in de potten of bakken zitten. Bij regen wil je wel dat het water weg kan stromen, anders verzuipen je planten.

Ten tweede is ruimte heel belangrijk. Het nadeel aan de stad is dat je minder ruimte hebt, terwijl je je groenteplanten wel ruimte moet geven. Prop niet alles te dicht bij elkaar.

Ten derde is het heel belangrijk om op warme dagen de platen goed te bewateren. Net als wij hebben ook planten op warme dagen net wat meer vocht nodig dan anders

Ten vierde en laatste is het handig om te weten dat de meeste groenteplanten heel kwetsbaar zijn. Het kan zijn dat ze de winter niet overleven. Groenteplanten zijn namelijk gevoelig voor vorst. Wil je voorkomen dat je planten sterven door de kou? Kweek ze dan in kweekbakken onder glas! Deze kweekbakken beschermen je planten, waardoor ze langer mee gaan. In onze webshop zijn verschillende producten voor het kweken onder glas te vinden. Ook kun je ervoor kiezen je planten gewoon wat minder vroeg in het jaar te planten.

Zaden die bij Warentuin te bestellen zijn:

Nog vragen?

Heb je nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Stokrozen zaaien en planten: hoe en wanneer? Volgende AH moestuintjes, kijkdozen en kweekbakken: Sep vertelt je er alles over!
0 Reactie(s)
Naar boven