Moestuin Tuinieren & onderhoud Tuinaankleding & decoratie Plantensoorten Verzorgen & (be)planten Bomen

Moestuin en tuin in de stad deel 2: de resultaten

0%

De trouwe lezers van de blogs van Anne en de vaste kijkers van mijn vlogs zullen de (groente)planten in onderstaande vlog gegarandeerd bekend voorkomen. In het filmpje laat ik je namelijk het resultaat zien van een heleboel planten die ik afgelopen voorjaar midden in de stad heeft gezaaid. Ben je benieuwd hoe (goed) deze planten zijn gegroeid? Kijk dan vooral mee!

De verschillen na 5 à 6 maanden

Onder het kopje 'Inspiratie' op onze website kun je een heleboel blogs & vlogs vinden. In deze teksten en filmpjes geven Anne en ik vaak tips of leggen we uit hoe je het zaaien en planten van bepaalde groenteplanten als stokbonen, tomaten en andere planten als reuzezonnebloemen het best kunt aanpakken. Afgelopen voorjaar en zomer heb ik ook allerlei filmpjes gemaakt waarin ik stap voor stap vertel hoe je groenteplanten als tomaten en gewone planten moet planten en waar je deze planten zoal kunt plaatsen.

Wie deze vlogs gevolgt heeft en mee heeft gedaan, kan de resultaten waarschijnlijk in zijn/haar eigen tuin terug zien. Na 5 à 6 maanden kan er namelijk een ontzettend veel met je planten zijn gebeurd. Hoe zag het er toen uit en hoe nu? Laat het ons weten via onze Facebook-pagina of via Instagram.

De reuze zonnebloemen

Toen ik de reuze zonnebloemen ging planten waren dit slechts wat zaadjes. Nu, een paar maanden later, zijn het volledige planten geworden die maar liefst 2,40 meter hoog zijn. Ze groeiden zo hard dat ik ervoor heb gekozen een deel van de zonnebloemen weg te halen. Op dit moment heb ik er nog twee staan.

De stokbonen

De stokbonen had ik destijds tegelijkertijd met de zonnebloemen gezaaid. Deze hebben zichzelf echt bewezen. Ze zijn helemaal langs de voorgevel van het huis naar boven gegroeid. De hele voorgevel kleurt er nu groen door!

De tomatenplanten

Toen ik de tomatenplanten in bloembakken plantte waren ze nog heel klein. Inmiddels zijn ze 4 meter hoog geworden en heb ik al langere tijd van de tomaten kunnen genieten. Zelfs nu, eind september, zitten er nog tomaten aan de plant!

De bananenboom

De bananenboom begon met een enkel zielig blaadje, maar ziet er nu mooi vol en groot uit. De boom heeft nu verschillende fraaie, grote bladeren aan zich hangen en dat in zo’n korte tijd!

De bamboe

De bamboe is niet zo zeer enorm gegroeid, maar heeft wel nieuwe bladeren erbij en is een stuk groener geworden.

De reuze winterpalm

De reuze winterpalm was in het begin nog vrij smal, maar heeft nu een flinke stam gekregen en is behoorlijk gegroeid. Dit is echt een ongelooflijk resultaat, vooral als je je bedenkt dat de boom ook nog eens in een bloempot stond.  

De hangpetunia en de hanggeranium

Een paar andere planten die ik in naast elkaar bevestigde lange bloembakken (vijf meter horizontaal) aan de voorgevel van mijn huis had gehangen waren de Surfinia (de hangpetunia) en hanggeranium. Aangezien het nu najaar begint te worden, zijn deze echte zomerbloeiers wel al zowat uitgebloeid. Maar: afgelopen zomer hebben ze prachtig gebloeid.

Deze resultaten kun je zelf ook thuis bereiken. Scrol langs de andere blogs en vlogs en laat je inspireren!

Stokrozen en zaaiproducten

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en laten zien? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Hoe plant je een grote struik of boom? Sep vertelt het je! Volgende Zelf grote heesters of bomen oppotten? Sep legt je uit hoe!
0 Reactie(s)
Naar boven