Planten & potten Tuinaankleding & decoratie DIY

Zelf een voorjaarsbloemstuk maken? Sep laat je zien hoe!

0%

Het is weer tijd om de bloemetjes buiten te zetten! In het kader hiervan kun je ervoor kiezen om bloemen in potten neer te zetten, maar wat ook een leuke en creatieve manier van de bloemetjes buiten zetten is, is om ze eerst te verwerken in een eigen voorjaarsbloemstuk! Perfect voor op je terras of op je tuintafel. Een bloemstukje maken hoeft overigens helemaal niet ingewikkeld te zijn. In onderstaande vlog laat ik je zien hoe je dat het best kunt doen.

Wat heb je allemaal nodig?

Voordat je aan het maken van je eigen voorjaarsbloemstuk begint, heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Allereerst heb je een stuk decoratiehout nodig. Kies een stuk uit dat je mooi vindt en een goede basis kan bieden. Op het hout komen vervolgens wat plantjes te staan. Welke plantjes dit zijn, bepaal je zelf. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor krokussen of narcissen. Ter decoratie heb je daarna mos nodig en om alles vast te maken heb je tot slot groen ijzerdraad en een tang om het ijzerdraad te kunnen knippen. In de webshop zijn verschillende stevige decoratietakken, mos en overig decoratiemateriaal te vinden.

Stappenplan voor het maken van je eigen voorjaarsbloemstuk

In de vlog leg ik stap voor stap uit hoe je het voorjaarsbloemstuk kunt maken, maar ook hier zal ik nog even op een rijtje zetten wat deze stappen ook alweer waren.

  1. Pak je stuk decoratiehout erbij en test hoe dit het meest stevig blijft staan. Wanneer je een goede positie hebt gevonden, kun je de plantjes die je hebt gekozen erbij pakken. Ik heb deze keer voor krokussen gekozen.
  2. Wikkel de krokussen in een stuk mos en maak ze vast met het ijzerdraad. Als er nog lege plekken zijn, pak dan nog een stukje extra mos en wikkel dit mee. Wacht met het afknippen van het ijzerdraad.
  3. Plaats, zodra je plantjes bedekt zijn, op het stuk hout en wikkel ze hieraan vast. Ga hierbij ook over de plantjes heen, maar pas op dat je ze niet te strak vastmaakt.
  4. Knip het ijzerdraad en wikkel het uiteinde om de rest van de draad wikkelen en stuk het weg.

Dat was het: een leuk en creatief bloemstukje in vogelvlucht! Hopelijk heb ik het een en ander verduidelijkt en je inspiratie gegeven om lekker zelf aan de slag te gaan.

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Een watergeefsysteem in je tuin van Hozelock of Gardena Volgende Moestuinieren met je kinderen
0 Reactie(s)
Naar boven