0%

Het huis graag opfleuren met mooie bloemen en planten maar er qua onderhoud niet te veel tijd aan besteden? Dan is een pot vol leuke kunstbloemen dé oplossing. Overigens zijn die heel gemakkelijk zelf te maken. Hoe? Dat laat ik graag zien in onderstaande video. In een handomdraai maak ik daar een stukje met prachtige - nauwelijks van echt te onderscheiden – orchideeën.

 

Binnenpot

Zoals te zien is, er is niet zo gek veel tijd nodig om een mooi stukje in elkaar te zetten bestaande uit zijden bloemen. En wel eentje die op iedere plek in huis neer te zetten valt, zonder de zorg over al dan niet voldoende zonlicht. Het begint natuurlijk met het uitzoeken van een leuke en geschikte pot voor de creatie en laat Warentuin deze nu ook eens volop aanbieden! De binnenpotten, komt dat zien!

 

Start de onderopbouw

Nadat de juiste pot gevonden is, is de volgende stap deze op te vullen met droge oase. Let erop dat alles stevig vast zit. De volgende stap is de leukste; het opmaken van het stukje met de mooiste en leukste nepbloemen en/of -planten naar keuze. Voor het vullen van de onderkant van het stukje gebruik ik tillandsia. Natuurlijk is ook nepklimop te gebruiken, net waar je voorkeur ligt. Klimop zorgt voor een iets wildere uitstraling en geeft wat meer groen aan het geheel.

 

Orchidee toevoegen

Verdienen de voorgaande stappen een vinkje? Dan wordt het tijd om de onderste stukken van de orchideeën in de pot te steken. Ik doe dit voor dat ik de bovenstukken van de orchideeën er ook in zet. Dan kan ik zien waar ongeveer de kern van het onderstuk zit en wordt de uitstraling zo echt mogelijk. Wil je het stukje niet te onderscheiden van echt maken? Bind dan een stokje vast aan de steel, bij echte bloemen zorgt dit vaak voor wat extra ondersteuning: net echt!

 

Plekje zoeken

Klaar! Het stukje is af. Nu op zoek naar een mooie plek in huis. En hoe fijn: de bloemenbak heeft geen water of licht nodig. Af en toe met een stofdoek eroverheen is genoeg om er heel lang van te kunnen genieten. Hopelijk waren de tips van Sep behulpzaam en heeft hij je kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Bekijk snel ons aanbod op de website voor wat extra inspiratie of voor het bestellen van een compleet bloemen of -plantenbakje.

Zijdebloemen

Nog vragen?

Meer tips of informatie over nepbloemen en/of -planten of is het verlangen om een vraag te stellen groots? Bel dan gerust met de klantenservice of benader me per e-mail via [email protected]. Zij of ik proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.