Planten & potten Moestuin Verzorgen & (be)planten

Zaaien in turftabletten: plantjes kweken was nog nooit zo makkelijk!

0%

Er zijn van ontzettend veel verschillende planten zaden te koop: van moestuinplanten en kruidenplanten, maar ook van bloeiende planten als stokrozen. De zaden van stokrozen kun je in turftabletten zaaien. Hoe gaat dat en hoe moet je de stokrozen daarna (aan)planten? Waar moet je tijdens het planten rekening mee houden en hoe zorg je voor optimaal resultaat? Ik leg het je allemaal uit in onderstaande vlog.

Zaadjes in een turftablet

Voor het zaaien van stokrozen gebruik ik een kant-en-klaar kweekbakje. Handig, want daarin zaten ook al turftabletjes met een gaatje. Zo’n tablet is niets anders dan gedroogde, samengeperste potgrond. Je zult zien dat de tabletten flink uitzetten wanneer je er water aan toevoegt. Maar: eerst moet je de zaadjes zaaien. Stop in ieder gaatje twee of drie zaadjes. Daarna kun je langzaam water aan het kweekbakje toevoegen. Let er tijdens het volzuigen op dat de zaadjes in het midden van de tabletten blijven liggen en druk ze eventueel iets verder de aarde in.

Aanplanten met turftablet en al

Het mooie aan zaaien in turftabletten is dat het een soort kant-en-klare pakketjes met plantje worden, Wanneer de plantjes groot genoeg zijn, kun je ze dan ook met turftablet en al in de volle grond aanplanten. Prettig, want dan kun je de wortels van het plantje niet beschadigen. Zet het plantje in de volle grond, druk goed aan en geef voldoende water. Je zult zien dat de plantjes dan snel uitgroeien tot prachtige grote planten. In mijn geval zijn de plantjes stokrozen, maar dit werkt natuurlijk ook prima met zaden van andere planten en bijvoorbeeld met moestuin- of kruidenplantjes.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over het zaaien in turftabletten? Schrijf ze dan gewoon even op in een mail en stuur die mail naar [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van bijvoorbeeld stokrooszaden? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We helpen je graag!

Vorige Moestuinieren met je kinderen Volgende Hoe bouw je een vijver? Sep vertelt het je!
0 Reactie(s)
Naar boven