0%

Na al die regen en kou is de temperatuur eindelijk weer langzaam aan het stijgen. Je dikke jassen en truien mogen dus voorlopig de kast in, want het is tijd om de eerste lentezonnestralen te verwelkomen! Zonnestralen maken direct vrolijk, nodigen uit (een gedeelte van) je huis of veranda eens een andere uitstraling te geven en om lekker de tuin in te gaan. Met onderstaande voorjaarstips weten we zeker dat je optimaal zult genieten van het mooie lenteweer.

Voorjaarstip 1: vroeg opstaan

In de lente begint het meestal al vroeg in de ochtend licht te worden en kun je de vogels zachtjes horen fluiten. Reden genoeg om zulke dagen extra goed te beginnen: met een heerlijk ontbijtje op je balkon of een lekkere ochtendwandeling door het park.

Heb je een tuin? Dan kun je deze vroege uurtjes gebruiken om de buitenvogels een beetje extra te verwennen en een voederschaal voor ze te vullen met wat lekkers en voedzaams als zaden en stukjes fruit. Maar let op! Geef buitenvogels in de lente geen vetbollen meer, want door de hogere temperaturen bederven die sneller. Ook is het niet verstandig om ze dan pinda’s te geven, omdat die ongezond zijn voor jonge vogels.

Voorjaarstip 2: een nieuwe look voor je veranda

Het voorjaar is het perfecte moment om je veranda een nieuwe, frisse look te geven. Je kunt dat het best doen met accessoires in lichte kleuren en van natuurlijke materialen als riet en rotan. Zo haal je op een eenvoudige manier het buitenleven een stukje naar binnen en kun je er ook van genieten op de wat koelere dagen!

Zie je jezelf bijvoorbeeld al zitten op een rotan relax stoel terwijl je ondertussen een spannend boek leest? Op een tafeltje naast je kun je niet alleen een drankje kwijt, maar maak je het ook direct een stuk gezellige met een paar kleine vaasjes met witte margrietjes.

Je relax- en leesplek kun je verder die ‘puur natuur’ look geven door die aan te kleden met siergrassen en bamboe. De bladeren en sierlijke halmen wuiven mee op elk briesje wind en geven die relaxte sfeer die je doet denken aan een zonnige vakantie aan zee.

Kijk je vanuit je relax stoel niet alleen uit op je tuin, maar ook op een saaie schutting of stenen muur? Verfraai deze dan met een leuke tuinposter waar het voorjaar vanaf spat. Als je daar niet meteen helemaal happy van wordt, weten wij het ook niet meer!

Voorjaarstip 3: je huis lenteklaar maken

De lente is het ideale seizoen om typische winteraroma’s in huis te vervangen door lenteachtige luchtjes als de geuren van jasmijn en citroen. Fleur daarnaast je huis eens op met een mooie bos blauwe bloemen. Dit maakt je interieur meteen een stuk kleurrijker en lenteachtiger en vrolijkt de boel ook nog eens lekker op.

Voorjaarstip 4: lekker tuinieren

Het voorjaar is de perfecte periode om te beginnen met tuinieren. De lentezon zorgt er namelijk voor dat planten weer volop de kans krijgen om te groeien en dan zijn we zelf ook vaker in de tuin te vinden. Daarnaast is het in het voorjaar meestal nog niet zo ontzettend warm, waardoor het geen enorme opgave voor je zal zijn om in je tuin bezig te zijn.

En: die blauwe bloemen waar we het net over hadden doen het niet alleen goed bij jou binnen in huis, maar ook bij insecten buiten in je tuin. De kleur blauw is – net als geel – voor insecten namelijk een signaalkleur. Ook bevinden zich op de bladeren van veel voorjaarsbloeiers als blauwe druifjes, vergeet-mij-nietjes en hortensia’s typische voor het menselijk oog onzichtbare kenmerken (honingmerken), die bijen naar de nectar leiden.

Ben je klaar met het planten van blauwe bloemen en alle andere klussen die je op het programma had staan? Dan is het ‘s avonds – onder het genot van een hapje en een drankje – tijd om even lekker achterover te leunen en je te ontspannen. Met behulp van de solar lantaarns van KSD creëer je bovendien in een handomdraai meer sfeer op de momenten dat het buiten donker begint te worden.

Voorjaarstip 5: ook anderen lentekriebels bezorgen

Ziet het er binnen en buiten tiptop uit? Dan wordt het tijd om te gaan pronken met het eindresultaat en wat mensen uit te nodigen op wie een goede indruk wil maken. En dat begint eigenlijk al bij de voordeur. Waarmee? Met een mooie deurmat van Hamat natuurlijk! Onze deurmatten met gezellige prints en leuke teksten maken niet alleen je bezoek, maar ook jou meteen blij! En o, ja: zo komt niemand per ongeluk met een paar vieze schoenen je huis binnenstappen. Ideaal, toch?

Toch nog vragen of advies nodig?

Heb je, na het lezen van de blog, toch nog vragen over een van de voorjaarstips? Heb je advies nodig? Stuur me dan gerust een mailtje via: [email protected]. Heb je je productkeuzes al gemaakt, maar heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.