0%

Green is het nieuwe Black! November is de maand waarin de talloze Black Friday deals je om de oren vliegen. Hoge kortingen en scherpe aanbiedingen die leiden tot impulsaankopen kenmerken deze tijd van het jaar. Na tot vorig jaar te hebben meegesurft op deze koopgolf, besloten we het bij Warentuin vanaf dit jaar eens anders te doen, de nadruk te leggen op duurzaamheid en groen en op 24 november mee te doen met Green Friday. Hieronder lees je er alles over.

Trees for All

Warentuin werkt al jaren samen met de Nederlandse stichting Trees for All, maar heeft zich dit jaar aangesloten bij de Green Friday-beweging, een vrij nieuw initiatief van deze stichting.

Trees for All zet zich al meer dan 20 jaar in voor een bosrijke wereld en doet dit door bomen te planten. Met de donaties worden in Nederland en elders op de wereld nieuwe bossen aangeplant en bestaande bossen hersteld. Dit alles heeft een positieve impact op het klimaat, de biodiversiteit en onze aarde in het algemeen.

Green Friday-beweging

Het gestunt met prijzen tijdens Black Friday zorgt voor een exposieve toename van het aantal impulsieve aankopen, massaconsumptie en overconsumptie. Massaconsumptie en overconsumptie dragen bij aan ontbossing, vervuiling en uitputting van de natuurlijke bronnen van onze aarde.

De Green Friday-beweging is door Trees for All in het leven geroepen om mensen bewuster te laten shoppen. Op Green Friday draait het erom een dag die veel van de natuur vraagt, om te toveren in een dag die wat aan de natuur teruggeeft. Deze verandering is niet alleen direct goed voor de natuur en de aarde, maar dankzij het gezondere leefklimaat dat erdoor ontstaat, indirect ook voor onszelf en onze (klein)kinderen.

Green Friday en Warentuin

Om massaconsumptie en overconsumptie te helpen tegengaan, geven we vandaag even geen kortingen en bieden we even geen scherpe deals.

Van alle aankopen die vandaag toch via onze webshop worden gedaan, gaat bovendien 10% naar Trees for All. Samen met Trees For All planten we zo veel mogelijk bomen en zetten we zo een stap in de richting van het beschermen van de aarde en een duurzamere, groenere toekomst.

De door Warentuin gesponsorde bomen worden onder andere in natuurgebied Het Twiske in de Zaanstreek, vlakbij Amsterdam, geplant.

Sluit jij je ook aan?

In 2022 hebben er zich zo'n 260 bedrijven en duizenden particulieren bij de Green Friday-beweging aangesloten. In dat jaar zijn ruim 20.500 bomen geplant. Sluit jij je dit jaar ook aan bij de Green Friday-beweging en help je ook mee om dat aantal dit jaar te overtreffen?

Geen Green Friday, toch een bijdrage leveren?

Is Green Friday als je dit leest net voorbij of nog ver weg en wil je toch een donatie doen? Dat kan! Op alle dagen buiten Green Friday om (én op Green Friday zelf) kun je bij het afrekenen van elke bestelling die je via onze webshop plaatst € 1 doneren aan Trees for All en kun je alsnog een bijdrage leveren aan het beetje bij beetje groener maken van de wereld.