0%

Een kerstboom hoort natuurlijk helemaal bij de feestdagen. En of het nu over de echte of de neppe variant gaat, een mooi versierd exemplaar brengt in ieder geval direct sfeer in huis! In onderstaande vlog vertel ik je alles over echte kerstbomen. Alles? Nou ja, bijna alles, dan! Ik vertel je meer over het verpotten van echte kerstbomen, ik deel een aantal onderhoudstips en laat zien hoe je een echte kerstboom mooi kunt versieren. Veel kijkplezier! 

Gezaagde echte kerstbomen van A- & B-kwaliteit

In de vlog wordt onderscheid gemaakt tussen gezaagde echte kerstbomen van A- en B-kwaliteit. Echte kerstbomen zijn natuurlijk producten, waarbij de eerste variant (A-kwaliteit) logischerwijs net wat mooier is dan de tweede (B-kwaliteit).

Gezaagde echte kerstbomen verzorgen

Of je nu voor een gezaagde kerstboom van A-kwaliteit of B-kwaliteit kiest, zo’n boom vraagt om een specifieke verzorging.

Zaag – nadat je gezaagde kerstboom bij je is bezorgd – een klein stukje van de onderkant van de stam af om een verse ‘wond’ te maken.

Zet de boom vervolgens in een kerstboom voet met water in een ruimte waar het net nog geen kamertemperatuur is. Denk hierbij aan een koele bijkeuken of een garage. De boom krijgt zo de kans om vocht op te nemen en langzaam te wennen aan de binnentemperatuur.

Na 24 uur is je gezaagde boom genoeg gewend (voldoende geacclematiseerd) en kun je deze in de woonkamer zetten en vervolgens volhangen met kerstverlichting en kerstversiering.

echte kerstbomen met verlichting

Kerstboom met kluit zelf verpotten of niet?

Vind je het verpotten van een kerstboom met kluit altijd maar een gedoe? Dan is er goed nieuws! Bij Warentuin zijn er ook echte kerstbomen in pot te koop.  In de webshop zijn onder meer de blauwe en groene spar te vinden. Uiteraard zijn beide soorten verkrijgbaar in verschillende maten.

Wil je je kerstboom toch zelf verpotten? Bekijk dan eens ons assortiment aan kerstboom voeten die je daarbij kunt gebruiken. De bij ons te bestellen exemplaren zijn heel stevig en handig in gebruik.

kerstbomen in pot

Lekker rondsnuffelen

Hieronder tref je een kleine selectie van het aanbod aan echte kerstbomen die bij Warentuin verkrijgbaar zijn aan. Er is in onze webshop daarnaast onder andere mooie kerst decoratie te vinden om je boom, je huis en je tuin van top tot teen mee te versieren. Snuffel lekker rond, kies, klik en bestel de echte kerstboom en overige kerst spullen eenvoudig online.

Echte kerstbomen, kerstboom voeten en meer, verkrijgbaar bij Warentuin:

Nog vragen?

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over het verpotten van een echte kerstboom? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling voor een van onze echte kerstbomen? Neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.