0%

Cactussen,  vetplanten en aloë's zijn planten die volop in de zon kunnen staan en weinig water nodig hebben. Vooral voor iemand die niet gezegend is met groene vingers of voor iemand met weinig tijd om planten goed te onderhouden zijn dat dus heel handige planten. In onderstaande vlog laat ik verschillende succulenten (zoals ze ook worden genoemd) zien. Met mijn handige tips kun je vervolgens lekker zelf aan de slag om je huis een beetje groener te maken! Alvast veel kijkplezier gewenst!

Populaire kamerplanten

Cactussen, vetplanten en aloë's zijn heel populair. Niet alleen vanwege hun unieke look, maar ook vanwege het feit dat ze niet veel verzorging nodig hebben. Op zo nu en dan een beetje water* en natuurlijk een heleboel liefde doen ze het prima. Steeds vaker zie je dan ook succulenten opduiken in Nederlandse en Belgische interieurs. Heb jij er al eentje in huis?

*om precies te zijn één keeer in de twee weken in de zomer en één keer in de maand in de winter.

Succulenten planten in pot

Wil je succulenten in een pot planten? Strooi dan op de bodem van de pot eerst hydrokorrels, dat is goed voor de afwatering. Al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om ze te planten in een pot met afwateringsgat. Afhankelijk van de plant gebruik je daarbovenop kamerplantengrond of cactusgrond. Daarna kunnen de planten er in en kun je genieten van je prachtig nieuwe plantjes.

TIP: strooi om de plant bovenop de aarde wat kiezelsteentjes. Daarmee krijg je plant een extra natuurlijke uitstraling en is het alsof deze naast de rivier groeit. Dit is ook goed te combineren met fijn vogelzand. Een cactus ziet er daardoor uit alsof hij in de woestijn staat.

Stapsgewijs twee leuke plantenbakjes maken

Ik ga twee verschillende plantenbakjes maken: één met een 'gewoon' groen kamerplantje in de vorm van een graslelie en één met vetplantjes (3 aloë vera's).

  • Breng onderop in ieder plantenbakje een klein laagje met hydrokorrels aan.
  • Vul het ene plantenbakje met kamerplantenaarde en het andere plantenbakje met cactusaarde.

  • Knijp voorzichtig in het kweekpotje en haal het graslelieplantje met aarde en wortels er voorzichtig uit. 
  • Zet het plantje in het ene plantenbakje met kamerplantaarde en zorg ervoor dat het plantje altijd onder de rand van het plantenbakje plaatst.
  • Voeg als laatste een randje kiezelsteentjes aan. Dit geeft je het idee dat de graslelie naast de rivier groeit. 

  • Knijp voorzichtig in de kweekpotjes en haal de aloë vera's met aarde en wortels er voorzichtig uit.
  • Plaats de 3 aloë vera's in het andere plantenbakje.
  • Voeg op het laatst wat andere kleine steentjes toe en maak het af met wat vogelzand. Dit geeft je het idee alsof de aloë vera's in de woestijn groeien.

Enkele van onze succulenten:

Advies nodig of nog vragen over succulenten?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een voor jouw ruimte meest geschikte succulent of heb je een andere vraag? Stuur me dan gerust een mail via: [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van kleine groene hangkamerplanten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We helpen je graag verder!