0%

Lichtgewicht, weerbestendig en in allerlei kleuren verkrijgbaar… inderdaad bloempotten en plantenbakken van fiberclay! Ze zijn op dit moment razend populair, niet alleen omdat ze helemaal niet zwaar zijn en bestand zijn  tegen allerlei weersinvloeden, maar ook vanwege hun fraaie, robuuste uitstraling. Meer weten over potten en bakken van fiberclay en over hoe je je planten er het best kunt verpotten? Bekijk dan onderstaande vlog!

Wat is fiberclay of clayfiber?

Fiberclay is klei (clay) die is aangebracht op glasvezel (fiber). Clayfiber een duurzaam materiaal dat zowel vorstbestendig als regen- en kleurbestendig is. Potten en bakken die gemaakt zijn van dit materiaal kun je vergelijken met de stenen varianten, maar dan veel minder zwaar.

Kleuren fiberclay potten en bakken

In de vlog maakt Sep onderscheid tussen potten en bakken van fiberclay in traditionele en minder traditionele kleuren. De meest gangbare fiberclay kleuren zijn zwart, grijs en taupe. Niet gek, want die kleuren potten en bakken passen natuurlijk overal bij en staan ook altijd leuk wanneer ze in een groepje bij elkaar worden gezet. Uitgekeken op deze standaard look? Dan zijn de fiberclay bloempotten en plantenbakken met leisteen van Warentuin een prima alternatief. Ook de kleuren crème en antraciet staan natuurlijk prachtig in elke tuin.

Texaslijn

Wil je helemaal iets anders? Bekijk dan eens de potten en bakken uit de populaire Texaslijn. Deze lijn bestaat uit roestkleurige potten en bakken en zijn heel geschikt voor mensen die van potten en bakken met een stoere en robuuste uitstraling houden. Sowieso is de kleur roest de perfecte kleur om een warme look in je tuin te creëren.

Fiberclay is vooral geschikt voor buitengebruik

Fiberclay vooral geschikt voor buitengebruik. Heb je plannen om een paar mooie fiberclay potten of bakken aan te schaffen? Let dan even op de maat. Bij bijvoorbeeld een heel groot exemplaar, is het namelijk slim om er ook een plastic binnenbak bij te bestellen. Zo hoeft niet de hele pot gevuld te worden met aarde, alsje er tenminste niet een grote plant of kleine boom in gaat planten, natuurlijk (want dan heb je echt de hele pot of bak nodig).

Fiberclay potten

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de diverse fiberclay bloempotten en bakken die bij Warentuin verkrijgbaar zijn? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het plaatsen van een bestelling? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.