0%

Lekker veel groen in de tuin, de meeste mensen zijn er gek op! Een bekende wintergroene heester die in Nederland veel voorkomt, is de buxus. Alom geprezen en wel bekend: die mooie groene bollen die vaak bij de deur van een gebouw staan. Planten die hier erg op lijken zijn de ilex en de liguster. Wat het verschil is tussen deze drie heesters, en hoe ze het beste te verzorgen, vertel ik in onderstaande vlog. Alvast veel kijkplezier!

Wintergroene tuinplanten

De buxus, ilex en de liguster lijken erg op elkaar -zie video hierboven. Het zijn alle drie sterke, winterharde planten die in de zomer makkelijk gesnoeid kunnen worden. Let wel, voor het verpotten van een buxus of ilex gebruik je buxusgrond, de liguster komt het beste tot zijn recht in hortensia-aarde.

Om deze wintergroene planten mooi groen te houden, is het belangrijk om ze geregeld te bemesten. Hiervoor kan er gebruik gemaakt worden van de vloeibare voeding van het merk DCM of van de organische buxusmest van het merk ECOstyle.  

Schimmel en ongedierte bestrijden

Soms komt het voor dat de buxus, ilex of liguster te maken krijgt met ongedierte en schimmel. De drie meest voorkomende problemen zijn de buxusschimmel, de buxusmot en de buxusbladvlo. De rupsen van de buxusmot kunnen de gehele buxus kaalvreten, wat resulteert in een onfraai en kaal aangezicht van de plant. Voor bovenstaande drie problemen is het aan te raden om bestrijdingsmiddelen van het merk Bayer te gebruiken. Zo valt te voorkomen dat ongedierte en schimmel de tuin aantast. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces. 

Ilex, liguster en buxus onderhouden

Nu komt het misschien over alsof het onderhoud van de buxus, ilex of liguster veel werk is, maar dat valt reuze mee. Bovendien wordt het onderhouden van deze planten nog gemakkelijker met het juiste gereedschap. Warentuin heeft daarom speciale buxusscharen van topmerken als Gardena en Wolf Garten. Deze scharen zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en bijhouden van de buxus.

Haagplanten

Nog vragen?

Neem contact op met de klantenservice of stuur me een mailtje op [email protected].