0%

Voor het geval je het gemist hebt: over 600 dagen is het Kerst! Met de feestdagen worden altijd de mooiste decoraties uit de kast gehaald. Lampjes en andere versieringen maken de donkere dagen meteen wat vrolijker en zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Een mooi decoratiestuk voo tijdens de Kerst is onder andere de kerstkrans. Wist je dat je een kerstkrans niet alleen kant-en-klaar kunt kopen, maar ook gemakkelijk zelf kunt maken? In onderstaande vlog laat ik je zien hoe je eenvoudig zelf een mooie kerstkrans kunt maken. Kijk je mee?

De betekenis van een kerstkrans

Een kerstkrans is een teken van geluk, leven en bloei. Een mooi symbool om dus aan je deur te hebben hangen tijdens de kerstdagen. Er zijn een hoop verschillende kerstkransen op de markt, gemaakt van allerlei verschillende materialen, kerstkransen van verschillende groottes en kerstkransen voorzien van veel of weinig versieringen.

Een leuke en creatieve optie is om er zelf één te maken. Met enkel wat ijzerdraad, een (stro)krans, wat mos en wat takken kun je al een authentieke en levendige krans maken. Hoe dit moet en wat je specifiek nodig hebt, zal hieronder duidelijk op een rijtje gezet worden.

Alle benodigdheden voor het zelf maken van een kerstkrans

Door groen ijzerdraad te gebruiken bij het vastmaken van de versieringen aan de krans wordt deze veel mooier. Groen ijzerdraad valt minder op dan zilver ijzerdraad, mengt ook beter en daarom een aanrader om te gebruiken.

Kerstgroen kun je bij ons online vinden, maar als je rondkijkt in je tuin zie je misschien ook al wel mooie stukken die je zou kunnen gebruiken. Haal je wat uit je tuin? Knip dan vooral niet van de delen die straks ziet, maar juist de delen die straks wat meer aan de binnenkant zitten.  

Bij het maken van een kerstkrans is het leuk om meer dan alleen groen in de krans te verwerken. Breng daarom vooral ook versieringen als dennenappels, kerstballen, bessentakken en kleine ornamenten aan.

Hoe ga je aan de slag?

  1. Breng mos aan op je strokrans. De krans hoeft niet volledig te worden bedekt, alleen de voorkant bedekken is voldoende. Leg een stuk mos op de krans en bindt dit vast door er ijzerdraad omheen te wikkelen. Het makkelijkste is om de draad niet los te knippen, maar intact te houden. Leg het volgende stuk mos op de krans en ga met dezelfde draad ook daar overheen. Doe dit totdat de gehele krans is bedekt.
  2. Maak met dezelfde draad nu ook je kerstgroen vast. Bevestig dat kerstgroen aan de buitenrand van de krans. Leg het groen telkens op de tak van het vorige stuk, zo zie je enkel de mooie bladeren. Kom je wat lege plekken tegen? Wikkel daar dan gerust eerst nog wat extra mos omheen en maak dit vast.
  3. Vul de binnenrad op als de buitenrand helemaal is bedekt bedekt? Knip de ijzerdraad nog steeds niet af. Ga voor het maken van de binnenrand dezelfde stappen langs als die je hebt doorlopen voor het maken van de buitenrand. Wil je nog wat extra groen toevoegen aan je mos? Wacht dan met het afknippen van de ijzerdraad. Ben je tevreden over het resultaat tot nu toe? Knip dan de ijzerdraad af en zet deze aan de achterkant in het stro vast.
  4. Kies hoe je de kerstkrans wil ophangen. Welke kant wordt de bovenkant en welke kant wordt de onderkant? Heb je dat eenmaal bepaald? Dan kun je de krans verder gaan decoreren. Hoeveel decoraties je moet aanbrengen verschilt per persoon: de een houdt van simpel en sober en de ander houdt van een hoop kleur en versieringen. Sommige decoraties kun je niet alleen weer met ijzerdraad vastmaken, maar ook met behulp van krammetjes. Ben je tevreden met het eindresultaat? Dan is je eigen gemaakte kerstkrans klaar!

Herhaal ter inspiratie

Kijk voor inspiratie voor het decoreren van je kerstkrans vooral nog eens naar de vlog, ik gebruik verschillende leuke producten maar zoals ik zei kun je ook groen gebruiken dat je uit je eigen tuin haal. Waar je ook voor kiest, alvast veel plezier met het maken van jouw eigen kerstkrans!

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!