0%

Een wilde tuin is leuk, maar ook in de wilde tuin hebben de bomen en planten soms een klein beetje ondersteuning nodig tijdens het groeien. In het assortiment van Warentuin zijn er allerlei soorten bindmateriaal te vinden. Van stokken en klimrekken tot aan draden en palen, voor ieder wat wils en op allerlei manieren toe te passen. Ik laat je in deze vlog graag zien hoe je deze verschillende bindmaterialen het beste kunt gebruiken.

Opbinden

Om ervoor te zorgen dat je bomen en planten niet gaan doorhangen of alle kanten op groeien, kan er gebruik gemaakt worden van de koppelbare plantensteunen. Ze zijn in verschillende hoogtes beschikbaar en hebben allemaal een clip. Sep laat in de video zien hoe een plant het beste op te binden is. Let op, de plantenstok mag niet in de kluit steken, alleen ernaast. Dat voorkomt beschadiging van de plant, struik of boom. Na het plaatsen van de plantenstok kan de ring geplaatst worden. Bindt hem onder aan de plant vast en trek hem daarna rustig omhoog. Daarna is het nog een kwestie van de pinnetjes in de gaatjes doen en voilà, de plant is opgebonden.

Raster

Verschillende planten, bloemen en bomen vragen natuurlijk om verschillende systemen. Een raster is bijvoorbeeld heel geschikt voor planten die maar een paar takken hebben. Door deze takken goed te verdelen over het raster, lijkt de plant direct een stuk voller. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van ringen met een clip, bijvoorbeeld voor het bij elkaar houden van een bamboehaag.

Klimrekken

Tot slot, er zijn twee verschillende soorten klimrekken. Deze zijn er in meerdere vormen: vierkant, puntvormig en in de vorm van een regenpijp. Als tip laat hij nog even weten dat qua binddraad het beste de rubberen variant gebruikt kan worden. Zo wordt voorkomen dat het draad in de steel snijdt wanneer de steel na het opbinden van de plant dikker en groter wordt.

Bindmaterialen

Nog vragen?

Mochten er nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een mailtje aan mij op [email protected] of neem contact op met de klantenservice.