Tuin Tuinieren & onderhoud

Een water- en druppelsysteem aanleggen met Sep!

0%

Tegenwoordig zijn er allerlei handige snufjes om je planten gemakkelijk(er) water te kunnen geven. Er zijn systemen bedacht die je kunt aanleggen in iedere tuin en aan elk huis. Ben je benieuwd hoe je zo’n systeem aanlegt en welke spullen je zoal hiervoor nodig hebt? Kijk dan vooral mee! In onderstaande vlog zal ik je er van alles over vertellen.

Waterdruppelsysteem

Met een waterdruppelsysteem is constant op en neer lopen met een gieter is dus niet meer nodig. Het druppelsysteem kun je gewoon aan de kraan aansluiten en daarna worden al je planten automatisch van water voorzien. Via kleine gaatjes/druppelaars komt het water direct bij de wortels. Met behulp van verschillende slangen en koppelstukken kun je overal wel bij komen. Op die manier kun je dus ook gemakkelijk een slang richting je balkonbakken leiden en hoef je niet meer uit je ramen te hangen om bij je planten te kunnen komen.

Voorbereiding

Het is handig om van te voren een plannetje te maken van de manier waarop je jouw waterdruppelsysteem vorm wilt gaan geven. Hoe en waar wil je de slangen en koppelstukken gaan plaatsen? Zoiets is niet alleen handig om alvast te weten, maar ook voorkom je daarmee dat je te veel spullen inkoopt. Er zijn verschillende merken die producten voor water- en druppelsystemen verkopen. Een paar daarvan zijn Hozelock, Gardena en Fiskars. Deze merken hebben dezelfde vorm koppelstukken en dus zijn ze ook allemaal te combineren. Je kunt dus best het ene product van Gardena kopen en het andere van Fiskars daar op aansluiten.

Hozelock

Hozelock heeft voornamelijk een hoop sproeiers en daarnaast pakketten met verschillende producten gecombineerd. Het bedrijf specialiseert zich al bijna zestig jaar in het onderzoek naar en het invullen van de wensen van tuinliefhebbers. Je zult dus ook een hoop handige producten voor je watersysteem van Hozelock in ons assortiment vinden.

Gardena

Waar Hozelock meer met pakketten werkt, biedt Gardena juist allerlei losse producten. Dus losse stukken, losse druppelaars en losse houders. Gardena denkt vanuit de gebruiker en houdt zich dan ook vast aan het gegeven dat de tuin ook een plek voor welzijn, recreatie en plezier is.

Fiskars

Fiskars heeft voornamelijk veel koppelstukken. Het merk verkoopt producten die robuust en stevig zijn en dus wel tegen een stootje kunnen. Producten van Fiskars zijn er voor een positieve, langdurige impact op onze kwaliteit van leven.

Niet vergeten

  • Maak de juiste keuze. Er zijn allerlei slangen en koppelstukken. Je hebt verschillende handige splitsers en genoeg keuze uit dikke en dunne slangen.
  • Denk van tevoren goed na over wat je nodig hebt, zodat je niet te veel in huis haalt.
  • Draai het mondje van de druppelaars naar de wortels toe als je deze in de aarde steekt, zodat het water goed de wortels bereikt.
  • Vergeet niet de kraan dicht te draaien, je planten hoeven niet 24 uur lang water te krijgen.

Bewateringssystemen

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

 

Vorige Pasen buiten of binnen vieren wordt met deze tips een eitje! Volgende Wereld Slaapdag: een paar planten waar je lekker slaperig van wordt!
0 Reactie(s)
Naar boven