0%

Zo vlak voor de feestdagen een kerstdorp bouwen en in de woonkamer neerzetten is al leuk en natuurlijk helemaal als  dat dorp een Eftelingthema heeft! Bij Warentuin bieden we je daarom een breed assortiment aan diverse Luville Efteling onderdelen voor je kerstdorp. Denk dan bijvoorbeeld eens aan Langnek of Holle Bolle Gijs, maar ook aan bekende sprookjes figuren als Hans en Grietje en de Wolf en de Zeven Geitjes.  In onderstaande vlog vertel ik je graag meer over alle kerstdorp onderdelen met het Efteling thema! Kijk je mee?

Typisch Nederlands thema

Het Eftelingthema van Luville is uiteraard een een typisch Nederlands thema. In vergelijking met de meer Amerikaanse thema's van de Lemax huisjes en figuren, zijn de Luville huisjes en figuren rustig en meer Europees. Met de Efteling collectie in Anton Pieckstijl heb je alle huisjes en figuren bij de hand om een fraai kerstdorp te creëren met allerlei onderdelen uit het beroemde Kaatsheuvelse attractiepark.

Het leuke aan de Luville Efteling miniaturen is dat er veel bekende sprookjes en karakters in terugkomen en ze dus meteen heel herkenbaar zijn. Ben je dus fan van de Efteling? Dan is de Luville Efteling collectie precies wat je zoekt!

Hoe zelf een Efteling kerstdorp maken?

Voor het maken van een kerstdorp is het goed te beginnen met een volledig leeggemaakte tafel. Plaats daarop wat dozen, kistjes of piepschuim waarmee je reliëf en hoogteverschillen kunt creeërt.  Geef vervolgens de hoge gebouwen en andere hoge miniaturen als Holle Bolle Gijs en Langnek die je in je Efteling kerstdorp wil gebruiken een plekje.

De meeste hoge gebouwen werken in de meeste gevallen op adapers of met snoeren met stekker. Sluit eventuele snoeren op elkaar aan en werk ze weg aan de onderkant van de tafel en werk daarbij met stekkerdozen, zodat je de verlichting in de gebouwen gemakkelijk aan en uit kunt zetten. 

Voeg daarna mos en eventueel ander decoratiemateriaal voor de ondergronden aan je Efteling kerstdorp toe. Op het mos en het decoratiemateriaal kun je boompjes plaatsen. Na de boompjes zijn de poppetjes aan de beurt om te worden neergezet. Als laatste kun je je bezighouden met de afwerking. Voeg bijvoorbeeld wat kunstsneeuw toe voor een winters effect of wat klein grind voor een leuk straatje.

De juiste omgeving van het kerstdorp

In de praktijk wordt bij het maken van een kerstdorp vaak niet (meer) gedacht aan de omgeving eromheen en de plek waar je je dorp in huis plaatst. Dat, terwijl het juist het leukst is om je kerstdorp (kersttafel) ergens te plaatsen waar je het thema van je dorp kunt laten terugkomen. 

Je kerstdorp (kersttafel kun je het best plaatsen bij een dode muur, een muur zonder raam. Die muur en zelfs een stuk van het plafond kun je ook helemaal decoreren met een poster of wat kerstgroen in de kleuren van het thema en op die manier in je dorp integreren.

De juiste verlichting van het kerstdorp

Niet alleen een goed gekozen pek in je huis, een mooie poster of fraai kerstgroen kan het verschil zijn tussen een gewoon mooie en een supermooie kersttafel, ook de verlichting is van belang. Wil je je Efteling kerstdorp sfeervol verlichten? Kies dan voor knusse, warmwitte lampen. 

Luville Efteling thema onderdelen kerstdorp, verkrijgbaar bij Warentuin:

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de diverse Efteling kerstdorp onderdelen van Luville die bij Warentuin verkrijgbaar zijn? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het plaatsen van een bestelling? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.