Sfeer in huis Kerst DIY

Kerstballen en het versieren van je kerstboom met Sep!

0%

Nog maar heel even tot Kerst! Tijd voor een kerstvlog en wel eentje over kerstballen en het versieren van je kerstboom! Een kerstbal is veel meer dan een bal aan een haakje. Daarnaast zijn er ontzettend veel soorten versieringen die ook erg mooi in de kerstboom kunnen hangen. In onderstaande vlog vertel ik je niet alleen alles over kerstballen, maar ook over de andere versieringen die ook als kerstbal kunnen dienen. Neem dus gauw een kijkje en laat je fantasie de vrije loop.

Onze kerstballen en hangdecoratie

In de webshop van Warentuin zijn verschillende soorten kerstballen en hangdecoratie te vinden die je uiteraard in je echte kerstboom of kunstkerstboom kunt hangen. Hieronder volgt een klein overzicht:

Kerstballen

Kerstballen worden gemaakt van drie verschillende soorten materialen: piepschuim, kunststof en glas. De meeste kerstballen zijn gemaakt van kunststof of glas. Kerstballen van glas zijn breekbaar, maar zien er vaak wel wat mooier of luxer uit dan kerstballen van kunststof.

De bij Warentuin verkrijgbare kerstballen zijn verder verkrijgbaar in allerlei kleuren en soorten afdekkingen als glans, mat of glitter, er is dus meer dan genoeg keuze.

De traditionele kerstbal is rond en uitgevoerd met een haakje. Tegenwoordig wordt er echter onder de term ‘kerstbal’ veel meer verstaan. Zo zijn kerstballen er tegenwoordig in tal van verschillende vormen en zitten ze niet altijd vast aan een haakje. Deze 'nieuwe kerstballen’ zijn dan eerder sierhangers, sierklokken en stekers.

Gouden kerstballen

Sierhangers

Er zijn een hoop verschillende sierhangers verkrijgbaar: hangers met schaatsen, pegels, dennenappels, sterren, boompjes en sneeuwvlokken - echt van alles en nog wat!

Wat een sierhanger anders maakt dan een kerstbal is dat deze vaak een vormpje zijn of iets voorstellen als een object dat bij de winter past en leuk is om terug te zien in je boom. Denk dan bijvoorbeeld aan de eerder genoemde schaatsen. Vind je enkel kerstballen in de boom een beetje saai, dan zijn sierhangers misschien meer je ding.

Kersthanger schaats

Sierklokken  

Sierklokken zie je rond Kerst vaak terug. Grote sierklokken worden tijdens de feestdagen vaak aan de deur gehangen. Kleinere sierklokken erg leuk voor in de boom.

Kersthanger kerstklokjes

Stekers

Stekers zijn misschien geen typische kerstversieringen voor in de boom. Toch kunnen ze wel heel leuk staan in de boom. Er zijn verschillende soorten stekers verkrijgbaar. Denk dan aan: takken, veren, bloemen, bladeren en lollypops. Je kunt stekers combineren met kerstballen, maar een hele boom vol stekers is ook een idee en heel origineel!

Pieken

Een kerstboom is niets zonder een piek. Een piek maakt de boom compleet. Pieken zijn over het algemeen gemaakt van glas of plastic. Glazen pieken zijn over het algemeen wat mooier en plastic pieken zijn vaak wat simpeler.

Bij het kopen van een kerstboom is het belangrijk om rekening te houden met de piek. Koop dus geen boom die tot aan je plafond komt maar houd er rekening mee dat je nog zo’n 30 centimeter overhoudt.

Kerstboom piek

DIY knutselkerstballen

Een persoonlijke touch geven aan je boom? Je kunt kerstballen ook versieren met eigen gemaakte kerstballen. Er zijn doorzichtige kerstballen die je kunt opvullen. Je kunt er niet alleen (nep)sneeuw in doen of glitters, maar ook mini kerstboompjes of andere versieringen.

Ook is het erg leuk om foto’s in knutselkerstballen te doen. Sommige van de bij ons te bestellen doorzichtige kerstballen zijn hier speciaal voor gemaakt. Deze DIY knutselkerstballen zijn in tweeën gesplitst en kun je dus eenvoudig open klappen.

DIY knutselkerstbal

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

 

Vorige Haal de kerstsfeer in huis met de shoptips van Sep! Volgende Je eigen kerstdorp met Luville Eftelingthema bouwen met Sep!
0 Reactie(s)
Naar boven