0%

De orchidee is een van de bekendste sierplanten in Nederland. Er bestaan veel verschillende soorten en iedere variant heeft weer andere wensen qua verzorging. Sep legt in onderstaande video alles uit over deze populaire plant en vertelt ook hoe een orchidee zo lang mogelijk mooi te houden is. Veel kijkplezier!

De beste plek voor de orchidee

Allereerst de plek: een orchidee komt het beste tot zijn recht op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Ze hebben relatief weinig water nodig, één keer per week is voldoende. Sep raadt aan om een speciale pot voor orchideeën aan te schaffen, deze bevatten onderaan namelijk een randje waardoor de wortels de bodem niet raken. Wanneer dit wel gebeurt, kan de plant 'stikken'. 

De orchidee in rust

Wat te doen wanneer een orchidee is uitgebloeid? Aan te raden valt om de orchidee dan op een koelere plek neer te zetten en van minder water te voorzien in vergelijking met voorheen. Na ongeveer zes maanden gaan er dan weer nieuwe bloemen aan de orchidee groeien. Echter, het blijft lastig, de een is beter in het onderhouden van een orchidee dan de ander. 

Orchideeën potten

In de video maakt Sep ook onderscheid tussen orchideeën in kleine en grote potten en laat hij zien hoe een mooie plantenbak op te maken valt. Gebruik hydrokorrels om het rotten van de wortels tegen te gaan en door ze vervolgens in speciale orchideeëngrond te potten, kan de plant optimaal gaan groeien. Voeg wat boomschors toe voor extra verzorging en maak het bakje eventueel af met tillandsia, dit geeft een leuk effect en het dekt direct de open stukken af. Om de orchideeën wat extra ondersteuning te bieden, gebruikt Sep ten slotte de zogeheten orchideeclips. Klaar, de bak met orchideeën is af!

Nog vragen?

Neem contact op met de klantenservice of stuur me een mailtje op [email protected].