0%

Een aquarium kan veel toevoegen aan een kamer. Het maakt de hele ruimte meteen een stuk levendiger! Bij het bezitten van een aquarium komt het een en ander kijken. Welke ondergrond is bijvoorbeeld het beste? Wat voor planten moeten in het aquarium? In de onderstaande video geeft Sep alle nodige informatie over aquaria!

Aquarium opbouwen

Als eerst moet het aquarium voorzien worden van ondergrond. De kleur van de ondergrond is volledige naar keuze! Na de ondergrond is het de beurt van de planten. Het is belangrijk dat er tenminste één zuurstofplant is en als kers op de taart kan er nog wat mooi decoratie in het aquarium gezet worden, dit om het aquarium extra levendig te doen laten overkomen. Is dit allemaal klaar? Dan is het het beste als het aquarium eerst twee weken gevuld is met water zonder het onderwater leven erin. Zo kunnen alle bacteriën op de goede plek zitten, wat beter is voor de vissen. 

Soorten vissen en benodigdheden

Er zijn twee soorten vissen voor in een aquarium, koudwatervissen en tropische vissen. Koudwatervissen hebben bijvoorbeeld geen verwarming nodig, een filter is voldoende. Zuurstofsteentjes kunnen altijd! Vissen hebben namelijk zuurstof nodig. De tropische vissen hebben ook nog een verwarmingselement nodig. Bij veel aquaria voor tropische vissen zitten het filter en een verwarming al bij elkaar, handig, want een extra aanschaf is dan niet nodig! Licht is niet per se nodig, maar het maakt de vissen wel mooi zichtbaar.

Planten

Er zijn ontzettend veel soorten zuurstofplanten, sommige gedijen alleen in warm water, anderen weer alleen in koud water. Let hierbij op bij de aankoop ervan. Het is aan te raden om minimaal één zuurstofplantje in het aquarium te plaatsen. Naast het verrijken van het water, eten sommige vissen soms ook van de plantjes. Dit is goed voor hun darmstelsel.

Aquaria en vissenkommen

Nog vragen?

Neem contact op met de klantenservice of stuur me een mailtje op [email protected].