Tuin Tuinmeubelen & zonwering Tuinaankleding & decoratie

Alles weten over stokparasols? Bekijk dan Seps uitgebreide vlog!

0%

Wat is er fijner dan op heerlijk warme lente- en zomerdagen in de tuin zitten? Niets natuurlijk! Op de momenten waarop de zon net iets te fel schijnt, is het alleen wel altijd vervelend als er te weinig schaduw is. Gelukkig biedt Warentuin hiervoor een oplossing in de vorm van stokparasols. Behalve dat stokparasols bescherming bieden tegen de net iets te felle stralen van de zon, zijn ze uiteraard ook een fraaie toevoeging aan je tuin. En zeg nou zelf: van lekker relaxen in de schaduw in eigen tuin krijg je toch meteen het ultieme vakantiegevoel? Sep vertelt je in onderstaande vlog alles over stokparasols!

Soorten stokparasols

Er zijn heel veel verschillende soorten stokparasols. Sommige zijn klein en compact en heel makkelijk uit te klappen, maar geven minder schaduw. Andere zijn iets moeilijker uit te klappen omdat ze sterker en groter zijn, maar geven meer schaduw. Verder zijn er stokparasols met een knikfunctie. Hiermee kun je eenvoudig de stok knikken en de parasol op zo'n manier neer zetten dat jij de perfecte schaduw hebt!

Parasolvoeten

Er zijn twee soorten stokparasolvoeten: kunststof vulvoeten en graniet/betonnen voeten. De vulvoeten wegen bijna niks, vul je met water en klaar is kees! De granieten of betonnen voeten wegen uiteraard een stuk zwaarder, maar staan wel meteen heel sierlijk! De kunststof parasolvoeten zijn ook met wieltjes te verkrijgen, zodat deze gemakkelijk te verplaatsen zijn. 

Parasolhoezen

Niet alleen jij hebt bescherming nodig tegen de zon, ook de parasol zelf! Zit je even niet buiten? Pak je parasol dan dus altijd in en gebruik hiervoor een parasolhoes. Doe je dat niet, dan kan je parasol (eerder) gaan verkleuren. Is het een paar dagen slechter weer en maak je geen gebruik van je stokparasol? Plaats er ook dan een hoes overheen. Ook door regen kan je parasol (eerder) beschadigen.

Let er op dat je voor dat inpakken wel precies de goede hoes kiest! Een stokparasol heeft echt een stokparasolhoes nodig. Een zweefparasolhoes zal niet goed passen, kan dan kapot gaan of geen goede bescherming bieden.

Stokparasols, verkrijgbaar bij Warentuin:

Nog vragen?

Heb je naar aanleiding van mijn vlog hierboven nog vragen? Aarzel dan niet, maar stuur me gerust een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van een parasolvoet of een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We helpen je graag!

Vorige Zwembad onderhoud: hou je zwembad fris en schoon! Volgende Balkonbakken beplanten met Sep
0 Reactie(s)
Naar boven