0%

Kleine, groene kamerplanten als vetplanten en cactussen zijn perfect om je huiskamer mee op te fleuren en je huis wat groener mee te maken. In onderstaande vlog laat ik je zien hoe je kleine planten als aloë vera's en graslelies op een creatieve manier in een pot kunt planten. Alvast veel kijk- en potplantplezier gewenst!

Meer groen in huis

Kan jouw huiskamer, slaapkamer of kantoor wel wat extra groen gebruiken? Met kleine, groene kamerplanten en wat leuke potjes maak je de leukste combinaties, waarmee je een ruimte aan kunt kleden. Heb je ook kleine steentjes of vogelzand in huis? Dan is het feest helemaal compleet, wat zand en steentjes maken een combinatie helemaal af!

Kleine kamerplanten potten: zo doe je dat

Ik ga twee verschillende plantenbakjes maken: één met een 'gewoon' groen kamerplantje in de vorm van een graslelie en één met vetplantjes (3 aloë vera's).

  • Breng onderop in ieder plantenbakje een klein laagje met hydrokorrels aan.
  • Vul het ene plantenbakje met kamerplantenaarde en het andere plantenbakje met cactusaarde.

  • Knijp voorzichtig in het kweekpotje en haal het graslelieplantje met aarde en wortels er voorzichtig uit. 
  • Zet het plantje in het ene plantenbakje met kamerplantaarde en zorg ervoor dat het plantje altijd onder de rand van het plantenbakje plaatst.
  • Voeg als laatste een randje kiezelsteentjes aan. Dit geeft je het idee dat de graslelie naast de rivier groeit. 

  • Knijp voorzichtig in de kweekpotjes en haal de aloë vera's met aarde en wortels er voorzichtig uit.
  • Plaats de 3 aloë vera's in het andere plantenbakje.
  • Voeg op het laatst wat andere kleine steentjes toe en maak het af met wat vogelzand. Dit geeft je het idee alsof de aloë vera's in de woestijn groeien.

Zorg voor een speels geheel

Door wat kleine steentjes en/of vogelzand te gebruiken ga je al creatiever te werk dan de meeste mensen. Daarnaast kun je spelen met de manier waarop je de plantjes in de pot zet. Plaats je meerdere vetplantjes in één pot, dan zou je deze bijvoorbeeld allemaal een klein beetje schuin naar buiten kunnen planten.

Probeer gerust verschillende dingen uit tot je tevreden bent over je compositie. Je zult zien dat je daarna des te meer van je kleine, groene kamerplanten geniet!

Kamerplanten die bij Warentuin te bestellen zijn:

Nog vragen over het potten van kleine, groene kamerplanten?

Twijfel je over de juiste combinatie plantjes of heb je een andere vraag? Stuur dan gerust een mail naar [email protected]. Heb je een paar kleine, groene kamerplanten gekocht, maar nog vragen over je bestelling? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.