0%

Wil je aan de slag met snoeien? Maar, je ziet door de bomen het bos niet meer als het gaat om welk gereedschap te gebruiken? Krijg dan nu het zicht tussen de bomen door terug en kijk mijn vlog over tuingereedschap!

Snoeischaren

Er zijn vele soorten en maten snoeischaren. In deze vlog leg ik onder andere uit wat het verschil is tussen een ‘gewone’ snoeischaar en bijvoorbeeld een takkenschaar en wanneer je een boomschaar gebruikt.

Takkenscharen

De grens tussen wanneer een takkenschaar en een snoeischaar te gebruiken ligt ongeveer op een diameter van 4 centimeter. Alles vanaf deze diameter doe je met een takkenschaar en niet meer met een snoeischaar.

Heggenscharen

Deze scharen hebben langere bladen dan bijvoorbeeld een takkenschaar of een snoeischaar. Hierdoor is het makkelijker om grotere hoeveelheden tegelijk af te knippen. Handig, want bij het knippen van bijvoorbeeld een buxus haag wil je niet voor elke 4 vierkante centimeter aan haag opnieuw moeten knippen.

Boomscharen

Boomscharen zijn special ontworpen voor het snoeien van bomen. Niet dat de bladen van deze scharen nu per se scherper zijn dan andere scharen, het stukje finesse zit hem juist in de handvatten. Deze zijn namelijk verstelbaar waardoor het makkelijk wordt om in de hoogte te knippen.

Snoeigereedschap

Nog vragen?

Stuur een mailtje naar sep@warentuin.nl en ik beantwoord hem zo snel mogelijk. Contact opnemen met de klantenservice mag natuurlijk ook altijd.