0%

Wil je graag een tuin waar je tot rust kunt komen, kunt genieten en plezier kunt beleven met vrienden en familie, maar dan wel één die niet iedereen heeft? Bekijk dan onze tuin en terras ideeën voor onder andere een Franse klassieke tuin, een Engelse cottage tuin en Japanse traditionele tuin. Je tuin of terras helemaal opnieuw aanleggen is er niet eens voor nodig! 

Een Franse klassieke tuin

Een Franse klassieke tuin is te herkennen aan de symmetrie, aan perfect geschoren hagen en aan strakke lijnen om harmonie in de vorm van vlakpatronen te creëren. Denk dan aan een rechthoekige vorm om planten in te laten groeien. Daartussen liggen vaak paadjes of grasstroken die het geheel een ruimtelijk effect en meer diepte geeft.

Een klassieke Franse tuin is grotendeels groen. Wil je toch wat kleuraccenten toevoegen? Dan kun je hiervoor onder meer lavendel of perkrozen gebruiken. 

Hou je van een vijver? Ook die past prima in een Franse klassieke tuin. Een vijver met een langgerekte vorm sluit goed aan bij de rest van de tuin. Het maakt daarbij niet uit of je een grote of kleine tuin hebt, Franse klassieke elementen zijn toe te passen in tuinen van allerlei afmetingen. 

Een Engelse cottage tuin

Eigenlijk is een cottage tuin geen echte cottage tuin zonder cottage. Een cottage is zo’n typisch Engels landhuisje dat opgaat in het landschap. Als je niet in Engeland woont, is de suggestie van een cottage voldoende, ook al is je huis geen cottage. 

Een cottage tuin is rijk aan bloemen, groenten en fruit. Er staat altijd wel een schuurtje om spullen in op te bergen of in te rommelen. Een kasje met zelfgekweekte plantjes, een eetterras en boerenplanten als dahlia’s, stokrozen, pioenrozen en vingerhoedskruid mogen ook niet ontbreken. Alleen zo waan je je helemaal op het Engelse platteland.

Een Japanse traditionele tuin

Subtiel gebruik van ornamenten en een rustige mystieke uitstraling vormen de basis van een Japanse traditionele tuin. In de Oosterse tuinkunst is de tuin een verheerlijking van de natuur, een soort minilandschap met water, eilanden en bruggen. Planten, water en enkele mooie zwerfkeien mogen daarom niet ontbreken. Voor de verharding van de paden en als terras bestrating zijn natuursteen keitjes, flagstones, vlonders en grind heel geschikt. De tuin moet ook afgescheiden worden van de omgeving, zodat er geen storende invloeden van buitenaf kunnen zijn.

Heb je andere tuin en/of terras ideeën, maar twijfel je nog ergens over? Neem dan geruast contact met ons op, zodat we je meteen verder kunnen helpen. 

Jouw tuin en terras producten online bestellen

Alle producten voor een Franse klassieke tuin, een Engelse cottage of Japanse traditionele tuin (met terras) koop je eenvoudig online. Je klikt gewoon op de producten die je wilt hebben, plaatst deze in je virtuele winkelwagentje en doorloopt het bestelprocedure. Heb je dat gedaan? Dan zorgen wij ervoor dat je order netjes verpakt wordt en zo spoedig mogelijk thuisbezorgd wordt! Kan het nog gemakkelijker?