Tuin Tuinmeubelen & zonwering Tuinieren & onderhoud

Hoe onderhoud je hardhouten tuinmeubelen? Sep vertelt het je!

0%

Heb je houten tuinmeubelen in je tuin staan of zit je erover te denken om houten tuimbeubelen aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk wel dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Hoe je houten meubelen het best kunt onderhouden en welke producten je daarbij het best kunt gebruiken vertel ik je daarom in onderstaande vlog! Alvast veel kijkplezier gewenst!

Hardhouten meubelen onderhouden

Tuinmeubelen van hardhout als die van teak hebben aardig wat onderhoud nodig. Je moet ze goed beschermen. Door het jaar heen ben je zeker een paar keer hier mee bezig. Waarom het beschermen van je houten tuinmeubelen zo belangrijk is? Omdat er anders onder andere scheuren in kunnen ontstaan en het hout kan gaan verkleuren.  Dit maakt je meubelen er zeker niet mooier op, maar zorgt er daarnaast voor dat ze minder lang mee gaan.

Meer over de diverse behandelingen die je zou kunnen toepassen om ervoor te zorgen dat je houten tuinmeubelen langer intact blijven en je de algehele levenduur ervan verlengt, lees je hieronder.

3 verschillende beschermingsbehandelingen

Voor het beschermen van je houten tuinmeubelen kun je kiezen uit de volgende 3 behandelingen:

  1. Een behandeling met Teak Shield van 4SO.
    Teak Shield zorgt ervoor dat de oorspronkelijke kleur (de kleur op dat moment) van je tuinmeubelen behouden blijft. Het product beschermt en houdt de kleur en je meubelen dus intact.
  2. Een behandeling met Teak Protector van 4SO.
    Teak Protector werkt hetzelfde als de Teak Shield. Bij een behandeling met Teak Shield blijft de kleur alleen niet exact hetzelfde, maar deze wordt net wat donkerder.
  3. Een behandeling met Teak Grey van 4SO.
    Teak Grey is, net als Teak Protector, een product dat je tuinmeubelen beschermt, maar er tegelijkertijd een iets andere kleur aangeeft. Teak Grey zorgt er namelijk voor dat de meubelen iets grijzer worden dan ze waren. 

Voor alle drie de beschermingsbehandelingen geldt dat je ze meerdere keren per jaar moet herhalen: afhankelijk van de weersomstandigheden rond de drie à vier keer per jaar.

Heb je dit nog nooit zelf gedaan of is er überhaupt nog niet eerder onderhoud aan je meubelen gepleegd? Maak ze dan eerst goed schoon. Met behulp van Teak Cleaner lukt dit gegarandeerd. Hierna kun je gewoon een van de hierboven genoemde onderhoudsproducten gebruiken.

Tuinmeubelen en onderhoudsproducten

Nog vragen?

Dank voor het kijken! Heb je nog vragen naar aanleiding van wat ik in de vlog heb verteld en uitgelegd? Mail me dan via: [email protected]. Wil je meer informatie over het bestellen een van onze producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We helpen je graag!

Vorige De voorgevel van je huis of je balkon bekleden met Surfinia hangpetunia's? Sep legt je uit hoe! Volgende Tuin en terras inspiratie voor een Franse, Engelse of Japanse tuin
0 Reactie(s)
Naar boven