0%

De zomer is het meest kleurrijke seizoen, ook in de tuin! En daar kan altijd nog meer bij. Vul daarom eens een mooie grote betonnen vaas of bloempot met wat vrolijke zomerbloeiers. In onderstaande vlog laat ik je zien hoe ik een klassieke Franse betonnen vaas inricht met hoge en lage zomerplantjes. Alvast veel kijkplezier gewenst!

Een goede bodem regelen

Zomerbloeiers hebben best veel energie nodig. Omdat je er wel optimaal van wilt kunnen genieten, is het daarom slim om je betonnen vaas of betonnen bloembak te vullen met verse grond. Vergeet niet om de bodem van de vaas eerst te bedekken met een laag hydrokorrels. Die zorgen voor een goede afwatering.

Mooie zomerbloeiers kiezen

Voor je de plantjes in de vaas plant, is het slim eerst goed te bekijken hoe je de verschillende zomerbloeiers wil rangschikken. Zet ze in de potjes bij elkaar en schuif net zolang tot je tevreden bent. Daarna kun je ze op dezelfde posities in de vaas planten.

In de vlog plaats ik een hoge roze Bougainvillea in het midden. Daarmee ga ik lekker de hoogte in. Daaromheen plaat hangplanten en de Oostenrijkse Hanggeranium, de Blauwe Lobelia en de Petunia / Surfinia. De hangplantjes plant ik wat scheef, zodat ze eerder over de rand zullen gaan hangen.

De zomerbloeiers planten en verzorgen

Let er op dat je planten altijd onder de rand van de vaas plant. Als je de planten boven de rand plaatst loopt regenwater zo van de aarde de vaas uit en dat wil je voorkomen.

Klaar met planten? Dan vul je de vaas verder aan met aarde, ook tussen de plantjes. Daarna goed water geven. Probeer daarbij vooral water bij de wortels van de planten te gieten, in plaats van over de bloemen. Druk de aarde daarna nog wat extra aan.

TIP: Vergeet bij warm zomerweer niet om de plantjes dagelijks water te geven. Dan blijven ze lang mooi.

Toch nog vragen over het planten van zomerbloeiers?

Twijfel je over de juiste combinatie plantjes of heb je een andere vraag? Stuur me dan gewoon een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!