0%

In de herfst liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 7,5°C en de 11°C. Niet direct weer om eens lekker buiten op je terras te gaan zitten zou je denken. Niets is minder waar: als je een aantal voorzorgsmaatregelen treft, kun je ook in de wat koudere perioden van het jaar prima gebruikmaken van je terras. Is dat eenmaal gebeurd, dan voelen een paar zonnige uurtjes herfstzon net zo goed als een paar zonnige uurtjes in de lente!

Zorg voor dikke kussens, warme plaids en wollen dekens

Wil je niet alleen in de lente en de zomer, maar ook in de herfst lekker buiten zitten? Gebruik dan veel dikke kussens. Dit oogt niet alleen lekker warm, maar is het ook! Leg daarop wat warme plaids en wollen dekens klaar. Dit staat niet alleen leuk, ze liggen ook meteen klaar om ervoor te zorgen dat je het onmogelijk koud kunt krijgen! Je kunt ook altijd een waterbestendige box buiten zetten, zodat je die kussens en dekens iedere keer na een paar uurtjes weer naar binnen hoeft te slepen.

Bouw het terras rondom naaldbomen

Heb je naaldbomen in je tuin staan en kun je daaromheen je terras bouwen? Dan zou dat heel slim zijn om in de herfst te doen. Naaldbomen als coniferen houden namelijk de koude wind tegen, uiteraard ook in de winter! Na de herfst hoef je je terras overigens niet per se af te breken, want in diezelfde bomen zorgen in de lente en de zomer voor een verkoelende schaduw.

Verwarm het terras

Behalve met kussens, plaids en dekens, kun je het natuurlijk ook warmer krijgen op je herfstterras door het terras te verwarmen. Dit kan op verschillende manieren. Welke manier voor jou de beste is, hangt helemaal af van wat je zelf fijn vindt. Kies je voor een heater of kachel, voor een vuurschaal, vuurkorf of toch buitenhaard waarin je zelf hout stookt? Wat je keuze ook wordt: in alle gevallen zit je er in no time lekker warm bij.

Zorg voor een goede sfeer

Tot slot doet een goede sfeer op je herfstterras vaak ook wonderen. Gezelligheid op je terras in de herfst laat je de kou namelijk ook snel vergeten. Zet wat kaarsen en windlichten op tafel en kleed je terras verder aan met wat pompoenen, sierkalebassen en herfstplanten in pot.

Plaats ook nog wat vorstbestendige plantenbakken op je terras en vul die met herfstbloeiers. Je kunt bijvoorbeeld chrysanten met carex combineren. Als die eenmaal zijn uitgebloeid, kun je ze vervangen door bijvoorbeeld viooltjes. Cyclamen en heide gaan goed samen, net als viooltjes en klimop.

Weet je welke combinatie je gaat maken? Pak de plantenbakken er dan bij en vul ze met potgrond en een laagje hydrokorrels. Hydrokorrels zorgen voor een uitgebalanceerde waterhuishouding bij de planten. De korrels absorberen water. Niet alleen uit de potgrond, maar ook uit de wortels van de planten. Op die manier zorgen de korrels ervoor dat de planten nooit te veel water krijgen. Vul de bakken nu met de planten van je keuze. Geef de planten regelmatig water, maar nooit als het vriest.

Zorg voor voldoende licht

In de herfst worden de dagen korter en de avonden binnen langer. Met tuinverlichting in de vorm van zachte lampjes kun je ervoor zorgen dat ook de avonden buiten langer worden. Allereerst omdat je dan simpelweg niet in het pikkedonker zit, maar ook omdat niet alleen kaarsen, maar ook buitenlampjes licht geven.

Een goede verlichting van je terras is onmisbaar. De dagen worden korter en de avonden langer. Onze voorkeur gaan uit naar zacht licht. Ga dus bijvoorbeeld op zoek naar draadlampen met zacht licht. Dit maakt je terras gezelliger en zorgt voor een warmer gevoel!

Zorg voor lekker eten en drinken

Een warmer gevoel krijg je het natuurlijk ook van lekker en drinken! Maak dus zeker ook wat lekkere hapjes klaar en trek een goede fles wijn open. Samen met familie of vrienden de barbecue aansteken kan ook. Tegenwoordig zijn er zelfs terrashaarden die je als barbecue kunt gebruiken. Warmte, gezelligheid én een vers sateetje. Wat wil je nog meer?

Producten voor een knus en warm herfstterras, verkrijgbaar bij Warentuin:

Toch nog vragen?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over hoe je het best een gezellig herfstterras creërt? Geen probleem! Stuur me in dat geval gerust een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van bijvoorbeeld een heater of kachel voor je terras om het niet koud te hebben? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.