0%

Het in huis een stukje groener en gezelliger maken en tegelijkertijd de lucht schoner maken? Dat kan heel eenvoudig met een paar bloeiende kamerplanten! Met bloeiende kamerplanten kun je een ruimte in huis een persoonlijk tintje geven en als ze eenmaal staan en je mooie bloemen geven zuiveren ze ook nog eens de lucht. Wat wil je nog meer?  Van klassieke, kleurrijke kamerplanten die nergens misstaan tot trendy, moderne kamerplanten. In deze blog lees je meer over 5 populaire bloeiende kamerplanten, over hoe je ze het best kunt verzorgen en over de voordelen van kamerplanten. Scrol dus snel verder! 

1. De orchidee, een klassieke schoonheid

Een bloeiende kamerplan die overal past en misschien wel de meest voorkomende bloeiende kamerplant is de orchidee. Deze klassieke schoonheid produceert prachtige bloemen die soms maanden blijven bloeien. Geef deze plant, die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is, in de zomer iets meer water dan in de winter. Tijdens de warme zomermaanden krijgt de plant graag elke week een beetje water, in de koude wintermaanden kun je dit terugbrengen naar om de tien dagen een beetje water. Wil je wat sneller knoppen aan je orchidee krijgen? Geef deze dan wat orchideeënvoeding.

2. De strelitzia, de tropische paradijsvogel(plant)

Voor degenen met een gedurfd interieur en liefhebbers van een explosie aan kleur is de strelitzia een musthave. Zoals de naam al doet vermoeden is de tropische paradijsvogelplant een unieke plant met levendige kleuren en fraai gevormde bloemen. Deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse kamerplant heeft nog een bijzonder kenmerk: omdat de stelitzia net wat meer tijd nodig heeft dan een andere kamerplant, bloeit deze pas in de herfst. Best ideaal, omdat je zo ook in het najaar kunt  genieten van kleur en vrolijkheid in huis! Om een stelitzia mooi te houden, moet je de plant wel goed en regelmatig verzorgen. Geef minstens één keer per week water en elke twee weken een beetje voeding!

3. De flamingoplant, een mooie en vooral makkelijk te onderhouden aanwinst

De flamingoplant ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook helemaal niet moeilijk om te verzorgen. Doordat de plant makkelijk te onderhouden is, is deze ideaal om op (je thuis)kantoor neer te zetten. De flamingoplant houdt ervan om een lichte ruimte te staan, maar niet van een plek met direct zonlicht. Een plek waar de plant wél blij van wordt? Eén voor een raam op het noorden. Geef regelmatig water en, als extraatje in de lente en de zomer, wat plantenvoeding. Gebruik nooit meer dan nodig, want dit kan je nieuwe bloeiende aanwinst beschadigen.

4. De lepelplant, groeit en bloeit ook bij weinig licht

De lepelplant heeft niet veel licht nodig en kan daarom bijna overal in huis worden geplaatst. De plant produceer niet alleen prachtige bloemen, maar zuivert – net als alle andere bloeiende kamerplanten uit deze top 5 – ook nog eens de lucht! Omdat de lepelplant oorspronkelijk uit het regenwoud komt, doe je de plant een groot plezier door deze af en toe te besproeien en zo de regen na te bootsen. Geef wekelijks water, in de winter iets minder dan in de zomer. Geef de lepelplant in de zomer bovendien eens per maand een beetje plantenvoeding om deze mooi en gezond te houden.

5. De Calethea Crocata, gaat mee met het ritme van de dag

De Calathea Crocata heeft elegante, donkergroene bladeren contrasteren mooi met de prachtige oranje bloemen. Deze bloeiende kamerplant is een stijlvolle toevoeging aan je interieur en beweegt mee op het ritme van de dag. De bladeren openen zich 's ochtends als de zon opkomt en sluiten ze zich 's avonds als de zon ondergaat. Zet de plant in een waterdichte schaal of pot met twee centimeter water en geef één keer per maand voeding. Met de juiste verzorging zal deze kamerplant ongeveer twee maanden per jaar bloeien.

Toch nog vragen?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen? Geen punt! Stuur gewoon even een mailtje met je vragen naar: [email protected]. Ik beantwoord ze graag. Voor vragen over het bestellen van een van de bloeiende kamerplantebn kun je terecht bij een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!