0%

Nog  maar een paar dagen te gaan en dan is het weer zo ver: Kerst! Een kleine (gezonde) snack en een drankje en daarna door naar het altijd feestelijke kerstdiner. Voor mij de ideale gelegenheid om eens een vlog te maken over ons brede kerstassortiment. Doe inspiratie op om je huis op en top gezellig te maken en bijvoorbeeld je woonkamer de juiste decembersfeer te geven met de diverse leuke, grappige en/of mooie kerstartikelen van Warentuin. Veel kijkplezier en alvast heel fijne dagen!

Kerstsokken aan de open haard of schouw

De traditie om kerstsokken aan de open haard of schouw op te hangen is overgewaaid uit Amerika, dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat deze kersttraditie alles te maken heeft met 'onze eigen' Sinterklaas? Je weet wel, die inmiddels stokoude, vriendelijke man met lange witte baard die op zijn verjaardag de schoentjes van kinderen vult met allerlei leuke verrassingen? 

Het zit zo: op een dag was een arme koopman beroofd van zijn geld, waardoor hij de bruidsschatten voor zijn 3 dochters niet meer kon betalen. Toen Sinterklaas dit hoorde, besloot hij de koopman een handje te helpen. De dochters van de koopman hadden die dag de was gedaan en opgehangen. Ze hadden daarbij ook alle sokken opgehangen bij de open haard. ’s Nachts stopte Sinterklaas gouden munten in die sokken, zodat de dochters toch genoeg geld hadden om te gaan trouwen.

Iedereen die later hoorde wat Sinterklaas had gedaan, wilde natuurlijk ook door hem worden geholpen! Mensen hingen overal sokken op in de hoop dat Sinterklaas ook bij hen langs zou komen. In Amerika heeft Sinterklaas uiteindelijk de naam ‘Santa Claus’ gekregen. 'Santa Claus' komt langs met Kerst en stopt tijdens Kerst nog steeds cadeautjes in de sokken aan de open haard of schouw van vele Amerikanen.

Kerstsokken aan schouw

Kerstman poppen zijn onmisbaar

'Santa Claus' ofwel de Kerstman is onlosmakelijk verbonden met Kerst! Met zijn slee, elfjes en grote zak vol cadeautjes vrolijkt hij iedereen op. Haal tijdens de feestdagen dus een paar leuke kerstman poppen in huis! Je kunt onder andere kiezen uit gezellige, grote Kerstmannen, kleine, koddige Kerstmannetje of maffe middelgrote kerstmannen. Verder kun je ook nog kiezen uit bewegende, pratende of zingende exemplaren. We hebben zelfs Kerstman poppen met verlichting. Wat voor Kerstman figuren haal jij in huis?

Kerstman pop

Kerstige lantaarns voor binnen en buiten

Een leuke lantaarn (met kaars of led lampje) zorgt voor gezelligheid in huis of in de tuin, ook tijdens de feestdagen. Kies hiervoor gewoon jouw ideale lantaarn en maak een gezellig hoekje met de lantaarn in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe gouden lantaarn, een moderne zwarte lantaarn of een hippe rotan lantaarn? 

Speciaal voor Kerst kun je ondere andere kiezen voor lantaarns met slangverlichting en lantaarns met een kerstig tafereel in led verlichting of op batterij. Speciaal voor buiten zijn er in onze webshop zogeheten solar lantaarns te vinden. Solar lantaarns werken volledig op zonne-energie. Het is bijvoorbeeld leuk zo'n lantaarn op zonne-energie buiten onder een overkapping neer te zetten. 

Kerstige lantaarn

Leuke, 'foute' kerstaccessoires en -kleding

Het klinkt misschien wat gek, maar Warentuin is zelfs de plek voor leuke, 'foute' kerstaccessoires en kerstkleding. Je kunt bij ons een maffe kerstmuts of een gekke haarband met het gewei van Rudolph het Rendier bestellen, maar ook leuke, 'foute' kerstkleding in de vorm van een kersttrui, een kerstmanpak of een kerstvrouwpak. Waar ga jij voor?

Haarband gewei 'Foute' kersttrui

Decoratie voor in de boom en op je ramen

Vind jij het maar saai om alleen kerstballen, kerstslingers en kerstlampjes in je boom te hangen? Kies dan eens voor decoratiemateriaa als linten en strikjes. Hiermee kun je een kerstboom heel eenvoudig een unieke look geven.

Het is natuurlijk het leukst om niet alleen de kerstboom mooi te versieren, maar ook de rest van het huis. Voor het versieren van bijvoorbeeld je ramen heeft Warentuin onder meer allerlei leuke kerstsjablonen. Die sjablonen kun je gebruiken om met sneeuwspray mooie figuurtjes op je ramen te sprayen. De sneeuwspray zelf verkopen we uiteraard ook.

Kerstlint in kerstboom Raamdecoratie

Kerststallen - en figuren voor onder de kerstboom

Onder de kerstboom hoort een kerststal. Ook hiervoor ben je bij Warentuin aan het juiste adres. Je kunt kiezen voor een complete kerststal met figuren, voor alleen een kerststal of voor alleen figuren.

Daarnaast kun je je kerststal meer laten opvallen met led verlichting of door een muziekdoosje met kerstmuziek toe te voegen. Er zijn ook kerstallen verkrijgbaar waar die led verlichting al in zit. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Kerststal Kerststal figuren

Verlichte kerstige posters

Je kunt de kerstsfeer in huis brengen door een kerstboom neer te zetten, lampjes op te hangen en kerstmuziek af te spelen, maar je kunt ook een stapje verder gaan. Wil je de unieke sfeer van Kerst dit jaar echt duidelijk terug laten komen in je interieur? Bestel dan een van onze verlichte posters – of led schilderijen
met een kerstig tafereel.

Mooie, leuke of grappige (3D) kerstkaarten

Warentuin is ook hét (web)adres als je op zoek bent naar mooie, leuke of grappige kerstkaarten. We hebben gewone, niks mis mee-kerstkaarten, maar ook 3D puzzel kaarten waarmee je je eigen kerstdorpje kunt maken. Het dorpje is inclusief LED verlichting. Gemaakt om op te sturen als kerstkaart. Hoe leuk is dat?

Scrollen maar!

Er zouden pagina's vol geschreven kunnen worden over al het fraais wat er aan kerst spullen te koop is bij Warentuin, maar volgens mij is er niets leukers dan er eens lekker voor te gaan zitten en op je gemak door ons volledige aanbod aan kerstartikelen te scrollen.

Nog vragen?

Ben je een kerstartikel tegengekomen waarover je een paar vragen hebt? Geen probleem! Zet ze gewoon even in een mailtje en stuur ze naar me op via: [email protected]. Heb je vragen over het plaatsen van een bestelling? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. Tot gauw!