0%

Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. De klok mocht een uurtje achteruit, dus ’s morgens is het dan lekker eerder licht, maar ’s avonds is het helaas ook eerder donker. Dat laatste is natuurlijk minder fijn, maar hoeft niet te betekenen dat het overal in huis ook donker is! Binnen kun je het alsnog heel aangenaam maken. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder, want hieronder volgt een aantal eenvoudige gezellig-maak-tips.

Zet je huis vol kaarsen

De eerste tip laat zich raden: met een paar mooie kaarsen kun je haast elk donker plekje in huis licht en knus maken. Het fijne van kaarsen is dat het licht zacht voor je ogen is. Dat is niet alleen gewoon prettig, maar uiteindelijk ook beter voor je nachtrust. Felle lampen zorgen er namelijk voor dat je moeilijker in slaap kunt komen.

Heb je kleine kinderen of huisdieren in huis rondlopen en kom je standaard een paar ogen tekort? Dan raden we je aan voor led-kaarsen te kiezen. Je hebt dan wel de sfeer van een echte kaars, maar er is geen risico op brandgevaar.

Kijk ook uit met kaarsen in de badkamer. Wil je het daar een rustgevende sfeer voor jezelf of een romantische sfeer voor je partner creëren? Kies dan ook voor veiligheid en werk enkel met led kaarsen, bijvoorbeeld die in de vorm van theelichtjes. Er zijn zelfs led-kaarsen speciaal voor de badkamer!  

led kaarsen

Maak gebruik van sfeerverlichting

Met het ingaan van de wintertijd begint ook de periode van het ’s avonds lekker veel op de bank hangen, een goed boek lezen of een spannende film kijken en het cosy en comfortabel maken in de woonkamer. Dat kun je doen met een paar mooie kussens, wat warme plaids en dekens en een schapenvachtje op de bank, maar natuurlijk ook met sfeerverlichting. Sfeerverlichting is niet alleen functioneel, maar maakt de ruimte vooral ook prettiger om in te zijn.

Hanglampen

Hanglampen worden meestal gebruikt als basisverlichting. Er zijn echter genoeg voorbeelden van hanglampen die daarnaast dienst doen als sfeerverlichting in de woonkamer. Met een hanglamp met led kaarsen kun je bijvoorbeeld een authentieke kasteelsfeer creëren.

Vloerlampen

Vloerlampen (ook wel staande lampen genoemd) worden vaak puur functioneel als bijvoorbeeld leeslamp gebruikt, maar als de lampen dimbaar zijn, kun je heel gemakkelijk de sterkte van het licht aanpassen en dus ook heel eenvoudig zacht en gezellig maken.

Tafellampen

Tafellampen zorgen voor een aangename achtergrondverlichting en kun je bijvoorbeeld op je salontafel of je eettafel plaatsen. Het licht mag niet te sterk zijn en mag zeker niet overheersen. Daarom zijn de meeste tafellampen uitgerust met een lampenkap.

Er zijn ook tafellampen met led-kaarsen verkrijgbaar en tafellampen met gaten in de lampenkamp. Een tafellamp met gaten in de lampenkap kun je als projector inzetten. Je kunt er dan leuke sterren mee op de muur projecteren en zo een bijzondere sfeer creëren.

Haal een beetje van buiten naar binnen

Het ging net al even over lekker op de bank hangen, maar met het in de avond vroeger donker worden, is het overdag ook meestal koud buiten. Automatisch zit je meer binnen, niet alleen 's avonds. Niet erg, maar haal dan een beetje van buiten naar binnen en kleed je interieur wat meer aan met hulp van de natuur. 

In de wintertijd, om precies te zijn de herfst, staat onder andere de sierappel volop in bloei. Knip een paar takken af met een heggenschaar en zet ze in een vaas. Het is uiteraard ook leuk om de appeltjes los in een schaal te leggen.

En nu we het toch over de herfst hebben: verwerk eens een paar mooie herfstbladeren in je interieur. Droog de bladeren eerst en hang ze daarna met wasknijpers aan een touwtje of lijst gedroogde bladeren in, ook leuk!

Een paar katoentakken of droogbloemen in een vaas geven jouw interieur een warme en luxe uitstraling. Droogbloemen hebben bovendien vaak al van zichzelf een warme bruine kleur, waarmee ze je interieur in één klap gezellig maken. Ideaal, toch?

Kaarsen en lampen, verkrijgbaar bij Warentuin:

Toch nog vragen?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over hoe je kaarsen en sfeerverlichting in kunt zetten om het in de wintertijd vol donkere dagen binnen gezellig te maken? Geen probleem! Stuur me gewoon even een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van bijvoorbeeld kaarsen? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.