0%

Je lentetuin of -balkon meer kleur geven? Dat kan eenvoudig met wat voorjaarsbloeiers. Voorjaarsbloeiers zijn alle planten die vroeg in het jaar bloeien en zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Al vanaf eind februari en/of begin maart geven ze je tuin of balkon een boost. In deze blog vind je een paar voorbeelden van voorjaarsbloeiers die ook zeker niet zullen misstaan in jouw tuin of op jouw balkon!  

1. Krokus

Als de krokussen (crocus) beginen bloeien, weet je één ding zeker: dan komt de lente er aan! Op een zonnige dag in februari kunnen ze je verrassen door opeens uit de grond tevoorschijn te komen. Deze bloemen zijn heel populair en bij ons verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. We verkopen ze niet alleen in het egaal geel, wit en paars, maar er zijn ook krokussoorten met gestreepte bloemen. 

2. Sleutelbloem

De sleutelbloem of Primula is ook een van de eerste voorjaarsbloeiers. Dat dit zo is, kun je ook uit de naam halen: Primula is namelijk het verkleinwoord van Primus, dat 'eerste' betekent. Het Nederlandse 'sleutelbloem' slaat op het feit dat de bloeiwijze lijkt op die van een sleutelbos.

Volgens de legende liet Sint-Petrus als bewaker van de hemelpoort op een dag zijn gouden sleutelbos per ongeluk op aarde vallen. Op de plek waar de bos neerkwam groeide er een plant met een stralende bos goudgele bloemen, de Primula. Naar aanleiding van dit verhaal kom je ook soms de namen Sint-Petruskruid en hemelsleutel tegen als alternatieve Nederlandse benamingen.

3. Camelia

Een van de mooiste vroegbloeiende heesters is de Camelia (Camellia), ook wel Japanse roos genoemd, omdat de grote bloemen van de Camelia lijken op rozen. De Camelia bloeit al vroeg in het voorjaar (in februari) en heeft mooie donkergroene glanzende bladeren.

De Camelia graag in de luwte en in de halfschaduw. Zorg voor voldoende water en voedselrijke grond en je zult gegarandeerd zijn van een extra mooi resultaat.

4. Sleutelbloem

De sleutelbloem of Primula is een van de eerste voorjaarsbloeiers. Dat dit zo is, kun je ook uit de naam halen: Primula is het verkleinwoord van Primus, dat 'eerste' betekent. Het Nederlandse 'sleutelbloem' slaat op het feit dat de bloeiwijze lijkt op die van een sleutelbos.

Volgens de legende liet Sint-Petrus als bewaker van de hemelpoort op een dag zijn gouden sleutelbos per ongeluk op aarde vallen. Op de plek waar de bos neerkwam groeide er een plant met een stralende bos goudgele bloemen, de Primula.

Naar aanleiding van bovenstaand verhaal kom je ook soms de namen Sint-Petruskruid en hemelsleutel tegen als alternatieve Nederlandse benamingen.

5. Hyacint

Hyacinten (Hyacinthus) zijn al jaren heel populaire voorjaarsbloeiers. Sterker nog voor velen zijn de bloemen hét symbool van de lente. Wie denkt aan een hyacint, denkt hoogstwaarschijnlijk aan een plant (bolgewas) met lichtblauwe of violette bloemen, maar wist je dat hyacinten tegenwoordig echt in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn? Je kunt bijvoorbeeld denken aan roze, wit, kobaltblauw, crème, abrikoos of bloedrood. 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over het beschermen van je vaste tuinplaten tegen vorst? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling van een van de hierboven genoemde voorjaarsbloeiers? Neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice