0%

Als je een bepaalde ruimte in je huis wil opfleuren, denk je misschien dat je dat het best kunt doen met bloeiende kamerplanten als azalea's, clivia's of orchideeën, maar groene kamerplanten zijn hiervoor net zo goed geschikt. Ook kamerplanten zonder bloemen kunnen namelijk heel sfeervol zijn!

Of je nu een groot imposant exemplaar, een mooie middelmaat of een klein schattig exemplaar zoekt en of je nu een exotische groene kamerplant of een vetplant zoekt, bij Warentuin vind je gegarandeerd jouw ideale groene kamerplant!

Rustige en natuurlijke uitstraling

Groene kamerplanten geven een ruimte een rustige en natuurlijke uitstraling en zijn in veel gevallen ook nog eens luchtzuiverend. Groene kamerplanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te verzorgen, maar de tropische varianten vragen in de meeste gevallen net wat meer aandacht.

Populaire kamerplanten zonder bloemen

Enkele populaire kamerplanten zonder bloemen zijn zijn onder  meer aloë’s, areca’s, calathea’s, dracaena's, pachira aquatica’s, sanseveria's, zamioculcassen. Van al deze soorten volgt hieronder een korte omschrijving.

Aloë’s

Er zijn meerdere aloë’s, maar de aloë vera is de bekendste aloësoort. De aloë vera is een woestijnplant die bekend staat om de geneeskrachtige eigenschappen van het sap van de plant. Dit sap zit opgeslagen in de dikke bladeren van de kamerplant en heeft een desinfecterende werking bij schaafwonden en blaren. Ook wordt het plantensap bijvoorbeeld gebruikt in verschillende huidverzorgingsproducten en wordt het vruchtvlees van de plant verwerkt tot drinkbaar sap.

aloë

Areca’s

Areca’s of goudpalmen zijn uitbundige palm met prachtige dunne bladeren. Met de sierlijke uitstraling en het makkelijke onderhoud is de Areca erg populair. De planten kunnen erg groot worden en staan doorom ook fantastisch in een ruimte met hoge plafonds. Bovendien heeft de Areca een luchtzuiverende werking. Tropisch, groot en gezond, wat wil je nog meer?

Calastea’s

Calastea’s zijn luchtzuiverende groene kamerplanten met grote groene bladeren met mooie patronen die dichtklappen als het donker wordt en openklappen als het licht wordt, een leuke eigenschap die niet veel andere groene planten voor binnen hebben.

Dracaena's

Dracaena's of drakenbloedbomen zijn groene kamerplanten met langwerpige en spitse bladeren met een streep of de strepen, over de lengte van de bladeren. Deze strepen zijn geel, wit of roze. Bij een enkele soort, waaronder de Dracaena Surculosa hebben de baderen geen strepen maar stippen en bij ondere soorten zijn de bladeren volledig donkergroen van kleur.

De via onze webshop verkrijgbare dracaena's groeien op meerdere rechte stammen in een pot of zijn vertakt. Een voorbeeld van een vertakte variant is de Dracaena Reflexa. 

Pachira aquatica

Pachira aquatica’ of watercacao planten zijn grote groene kamerplanten die dankzij de fraai gevlochten stammen een bepaalde ruimte meteen een stoere look geven. De planten hebben weinig water nodig en worden ook wel geldbomen of money plants genoemd, maar geld is er helaas nooit aan gegroeid en dus ook niet van geplukt.

Sanseveria's

Sansevieria’s of vrouwentongen zijn groene kamerplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Vrouwentongen hebben weinig water nodig. Twijfel je of jouw sanseveria water nodig heeft? Geef het dan niet om wortelrot te vorkomen. Een vrouwentong kan op verschillende plekken in je huis staan, zowel in de zon als in de schaduw.

Zamioculcassen

Zamioculcassen zijn er in grote en kleine maten en hebben sterke, dikke, groene bladeren en is wat betreft de standplaats in huis niet veeleisend. Deze groene kamerplaten slaan water in de wortels en de stam en hoef je daarom niet vaak water te geven. Een scheutje per week is al voldoende.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over een van de genoemde groene tuinplanten? Stuur me dan een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling van een Calastea? Neem contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice