0%

De feestdagen komen er weer bijna aan: een heerlijke tijd waarbij het versieren van je huis misschien wel het leukste onderdeel is. Behalve op de al dan niet traditionele kerstboom zijn veel liefhebbers van dit feest ook dol op kersthuisjes. Kersthuisjes staan supergezellig en het interieur krijgt er direct een feestelijke opkikker van. Bij Warentuin zijn tal van leuke kersthuisjes in allerlei soorten, maten en kleuren te vinden. Ik heb door al die huisjes al helemaal zin in Kerst en laat je er alles over zien in onderstaande vlog.

Luville en Dickensville kersthuisjes 

De kersthuisjes van het merk Luville hebben een Europese stijl. Luville heeft daarom bijvoorbeeld ook typisch Nederlandse Efteling-huisjes en bijpassende figuren. Binnen het Eftelingthema kun je denken aan Langnek, Holle Bolle Gijs en Pardoes.

Behalve huisjes van Luville, verkopen we ook onder meer typische Friese Elfstedentocht-huisjes van het merk Dickensville. Er zijn bijvoorbeeld huisjes en bruggen uit Stavoren en Leeuwarden verkrijgbaar.

Lemax kersthuisjes en kerstdorp accessoires

Bij ons is Lemax het grootste merk kersthuisjes. De kersthuisjes van Lemax hebben een Amerikaanse stijl. Van het merk Lemax zijn behalve de huisjes ook de kerstdorp accessoires te bestellen. Bij accessoires kun je denken aan lantaarnpaaltjes en boompjes.

Ook zijn er van dit merk meerdere producten van verschillende lijnen en thema's te verkrijgen. Hieronder volgt een klein overzicht.

De kermislijn

Zoals je vast al had verwacht vallen er binnen deze lijn van Lemax diverse kermisattracties in kersthuisjes stijl. Er zijn bijvoorbeeld botsauto's, het reuzerad en de draaimolen. 

De snoeplijn

Wat er zoal onder de snoeplijn van Lemax valt laat zich ook raden, maar toch: je kunt dan denken aan snoephuisjes, candy canes (zuurstok in de vorm van wandelstokken) en bankjes van koek.

De Spooky Town-lijn

Met de huisjes en figuren uit de Spooky Town-lijn van Lemax kun je in oktober al beginnen, want dan is het Halloween, dé periode om lekker te griezelen. Met de kersthuisjes van de Spooky Town-lijn bouw je eenvoudig het meest spookachtige kerstdorp dat je ooit hebt gezien. Dit dorp wordt bewoond door zombies, skeletten en mummies en staat garant voor de (leuk) engste taferelen!

De facades

De Lemax facades zijn prima te gebruiken als ‘achtergrond’ thema. De huisjes hebben namelijk geen achterkant. Door facade huisjes de achterwand van het kerstdorp aan te plaatsen, kan er een diepte effect gecreëerd worden. Dit thema is bijvoorbeeld goed te koppelen met het Lemax Santa’s Wonderland of Lemax Sugar ’N Spice thema. 

Diverse soorten skiliften en treinen van Jaegerndorfer

Naast huisjes verkopen we ook  attributen in kersthuisjesstijl. Denk dan bijvoorbeeld aan skiliften in de vorm van kabelbanen en stoeltjesliften en aan treinen, bijvoorbeeld van het merk Jaegerndorfer. Bij die treinen zitten al rails, maar kun je ook nog los rails kopen.

Diverse basisproducten van My Village

Wil je een volledig kerstdorp bouwen? Dan kun je onder andere gebruikmaken van de producten van het merk My Village. De producten van My Village zijn vooral bedoeld om als basis in te zettten. Het merk biedt onder andere ondergronden als 'gewone' steentjes en lavasteentjes en 3D ondergronden en achtergronden als posters. Bekijk de video hieronder om een beeld te krijgen van het My Village-assortiment.

Ongeveer dezelfde schaal en geleverd met adapter of een batterij

Weet je wat alle genoemde huisjes en figuren van de verschillende merken nóg leuker maakt? Dat ze allemaal nagenoeg dezelfde schaal hebben en je ze dus met elkaar kunt combineren, zonder dat dit er gek uitziet!

De huisjes die we verkopen werken in principe op batterij en zijn uitgerust met een batterijhouder. Zit er echter geen batterijhouder bij, dan betekent dit dat een huisje op een adaper werkt. Deze adapter wordt standaard meegeleverd.

Adapters van 4.5 volt zijn geschikt voor de grotere kersthuisjes en voor alle (andere) artikelen van het merk Lemax. Adapters van 3 volt zijn geschikt voor de kleinere kerstartikelen. Heb je een heel groot dorp? Maak dan geen gebruik van slechts één, maar meerdere adapters. Let er dan wel op dat je nooit adapters van verschillende merken op elkaar aansluit! Lees altijd goed de instructies op de verpakking van het (kerst)artikel voor eventuele uitzonderingen.

Van kersthuisjes en kerstfiguren tot compleet kerstdorp

Bij het maken van je eigen kerstdorp is het niet alleen belangrijk om na te denken over welke kersthuisjes en kerstfiguren je wil hebben, maar ook over hoe je je kerstdorp verder wil gaan opbouwen (met welke ondergrond). Dat opbouwen kan op verschillende manieren. Je kunt niet alleen werken met een 3D-ondergrond waar je je huisjes en figuren op kunt zetten en de eventuele stekkers eronder kunt wegwerken, maar ook met platen waarop een en ander is voorgedrukt, waar je je huisjes en figuren op kunt plaatsen en die je vervolgens verder kunt aankleden met nepsneeuw, stukjes boomschors en grond waar je een paadje mee kunt aanleggen en nepgroen dat je kunt gebruiken als gras voor in je kerstdorp.

Behalve een mooie ondergrond, wil je natuurlijk ook een fraaie achtergrond. Ook daarvoor kun je terecht bij Warentuin. De achtergronden die wij verkopen, zijn voorbedrukt en kun je eenvoudig achter je kerstdorp plaatsen.

Verder verkopen we nog goede spijtlijm, zodat niet zomaar alles verschuift en verschillende soorten verf van My Village. 

Diverse fraaie kersthuisjes

Zelf een kerstdorp bouwen te veel gedoe? 

Vind je het te veel gedoe om zelf een heel kerstdop te bouwen, maar vind je een dorp in huis wel gezellig? Ook daar is een oplossing voor, want in dat geval kun je bij ons complete kersttaferelen kopen! Kersttaferelen zijn kant-en-klare mini-dopjes die je zo in je vensterbank kunt plaatsen. Dart staat toch supergezellig?

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!