Feestdagen Kerst Duurzaamheid

Dit zijn de kersttrends van 2023!

0%

Ben je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kerstslingers, kerstballen en andere kerstige decoratie? Wil je weten welke stijlen, kleuren en kleurcombinaties dit jaar helemaal in zijn? Ben je dus benieuwd wat de kersttrends voor 2023 zijn? Ga er dan maar eens even lekker voor zitten, want in deze blog lees je daar alles over! 

Klassieke Kerst

Hou je van je een altijd-goed-kerstsfeer in huis? Kies dan voor een klassieke kerststijl. Deze stijl raakt nooit uit de mode en kan altijd. Wie aan een Klassieke Kerst denkt, denkt aan de kleuren rood en groen, vaak gecombineerd met goud. Deze typische kerstkleuren worden namelijk meteen geassoicieerd met warmte, gezelligheid en je eigen fijne familietradities.

Behalve voor rode, groene en gouden kerstballen en kerstslingers, kun je bij deze kerststijl ook kiezen voor een geruite plaid voor op de bank terwijl je geniet van een kop warme chocolademelk met slagroom en een kerststukje voor op tafel in deze kleuren.

2023 touch

Om toch een 2023 touch aan je klassieke kerststijl te geven, kun je er een vleugje elegant Engels aan toevoegen of er een koninklijk sprookje van maken.

Bij elegant Engels versier je je kerstboom met hangers in de vorm van rode dubbeldekkerbussen, rode telefooncellen en goudkleurige notenkrakers. Deze lekker Britse items zijn bij ons overigens ook verkrijgbaar als onderdeel voor in je kerstdorp of op zichzelf staande figuren. Wist je dat het aan de schoorsteenmantel hangen van stockings ofwel kerstsokken ook iets heel Brits is?

Kersttrend Brits

Bij een koninklijk sprookje versier je je kerstboom met sprankelende goudkleurige kerstballen en hangers in de vorm van kronen en juwelen, koninklijk uitziende kikkers en middeleeuwse kastelen waarin vroeger koningen en koninginnen woonden.

Verder kun je nog denken aan  fraai glinsterende tafeldecoratie en goudomrande overige decoratie. Deze luxe items tillen de traditionele kerstversieringen naar een hoger niveau en maakt ze meteen koninklijk chic.

Kleuren die bij een Klassieke Kerst horen zijn onder meer warmrood, donkergroen, blinkend goud, slagroomwit en chocolademelkbruin.

klassieke kersttrend klassieke kersttrend collage

Scandinavische Kerst

Wil je graag een kalme kerstsfeer in huis? Kies dan voor een Scandinavische kerststijl. Deze stijl is ideaal als je iemand bent die ook tijdens de feestdagen op zoek bent naar rust en eenvoud, die een uitbundig feestje het liefst buiten de deur viert en thuis ziet als een plek waar je lekker bij kunt komen van alle hectiek. 

De Scandinavische kerststijl kenmerkt zich door eenvoud en minimalisme. Er wordt gestreefd naar een rustige en serene uitstraling, zonder overbodige elementen. Natuurlijke materialen als hout, kurk en papier voeren de boventoon, met een link met het buitenleven. Deze materialen kunnen eventueel worden verrijkt door gebruik te maken van een metalic dip.

Een warme Scandinavische creër je door een ruimte vullen met lekker veel duurzame led kaarsen in neutrale kleuren, een heerlijk dik crèmekleurige kleed op de vloer neer te leggen en een sneeuwwit plaid van imitatiebont of een schapenvacht in dezelfde kleur over je bank te draperen.

In je (besneeuwde) kerstboom plaats je een paar warmwitte lampjes en aan de muur hang je decoratie waarin bladeren zijn verwerkt. Bladeren in de vorm van een hanger kun je mooi kwijt in je kerstboom, samen met papieren engeltjes, papieren boompjes en sierdennenappels in natuurlijke tinten.

En o, ja: in Scandinavië zijn ook veel rendieren te vinden en rendieren zijn natuurlijk ook onlosmakelijk verbonden met de Kerstman en Kerst. De exemplaren van hout, stof of die als decoratief lichtfiguur mogen daarom ook zeker niet ontbreken. 

Kleuren die bij een Scandinavische Kerst horen zijn onder meer sneeuwwit en warmwit, gecombineerd met natuurlijke accenten in neutrale kleuren, het groen van de bladeren aan de bomen en het bruin van de stam.

Scandinavische kersttrend Scandinavische kersttrend collage

Mystieke Kerst

Kies je dit jaar voor een mystieke kerstsfeer in huis? Dan kun je inspiratie halen uit het sprookje van 1001 Nacht met Aladdin die je meevoert in de wereld vol magie en met zijn attributen een mystieke Oosterse sfeer creëert. 

Die Oosterse sfeer haal je onder meer in huis met spiegels en glaswerk in sierlijke vormen. Wat betreft de spiegels hoef je niet alleen denken aan letterlijke sierspiegels, maar ook aan windlichten, lampen of vazen waarin stukjes spiegelglas zijn verwerkt. Al deze items bij elkaar zullen gegarandeerd voor een Arabisch sprookjesachtige sfeer zorgen!

Verder kun je ideeën opdoen via de astrologie waarin alles draait om de zon, de sterren en de maan. Wat betreft je kerstversiering passen mooie kristallen, edelstenen, en goudkleurige hangers en decoratie in de vorm van de maan en de sterren perfect. Met wat luxe zijden bloemen of bloemstukken in mystieke blauw- en paarstinten zorg je voor nog iets meer glitter en glamour en maak je deze stijl extra chic.

Kleuren die bij een Mystieke Kerst passen zijn onder meer 1001-nachtblauw, geel, mysterieus paars, violet, lila, zwart en goud.

mystieke kerstrend mystieke kerstrend collage

Romantische Kerst

Ga je deze feestdagen voor een romantische kerstsfeer in huis? Pak dan flink uit met een met liefde bereid diner voor twee, trek een goede fles wijn open en decoreer de eettafel met warmwitte duurzame led kaarsen en goudkleurige decoratie dennenappels, goudkleurig servies, kaarsen- en theelichthouders en schattige kerstdecoratie in idyllische kleuren. 

Het romantisch versieren van je kerstboom doe je met duurzame warmwitte lampjes, kerstballen, strikken en hangers in de vorm van vlinders, libellen in lieflijke pasteltinten. Om het niet al te zoet te maken, kun je de hierboven genoemde kleuren combineren met een aantal items frisse groentinten, goud, champagne, rosé en zacht oranje en zorg je voor een knipoog naar de natuur.

De rest van de ruimte kleed je aan met zachte materialen in verschillende tinten roze, parelmoer en wit. Plaats op de bijzettafels naast je bank enkele lampjes in de vorm van kleine kerstbomen, hang een fraaie spreuk aan de muur en leg wat roze en gouden decoratie dennenappels op een mooi plateau. Een dekentje in dromerig roze of rood mag op de bank waarop je samen uitbuikt bij het kijken naar een romantische kerstfilm ook echt niet ontbreken.

Kleuren die bij een Romantische Kerst passen zijn onder meer pasteltinten, parelmoer, frisgroen, goud, zacht oranje, rood, champagne lichtroze en wit.

romantische kersttrend romantische kersttrend collage

Amerikaanse Kerst

Een Amerikaanse kerststijl, lijkt je dat helemaal te gek? Met een kerstboom die niet alleen lekker vol hangt met kerstballen in traditioneel rode en groene tinten, maar ook met cadeautjes, autootjes en de nodige glitters doe je het dan zeker goed. En hoewel Notenkrakers heel Brits zijn, zie je ze ook veel terug in en rond Amerikaanse kerstbomen, net als een stocking of kerstsok aan de schoorsteenmantel voor elk lid van het gezin.

Verder kwam Walt Disney, de bedenker van Mickey Mouse en tal van andere Disney-figuren uit de Verenigde Staten. Ben je een echte Disney-fan? Dan is je kerstboom en de rest van je huis versieren met Disney-kerstdecoratie dus ook heel Amerikaans. Het belangrijkste merk voor als je op zoek bent naar Disney-kerstdecoratie is Kurt S. Adler met het hoofdkantoor in New York.

Kurt S. Adler liet de Amerikanen ruim 70  jaar geleden kennis maken met verfijnde decoratie uit Europa, toen nog vooral handgemaakte engeltjes uit Oost- en West-Duitsland. Hoewel Kurt S. Adler nog steeds onder meer hangers in de vorm van engeltjes verkoopt, staat het merk tegenwoordig vooral bekend om de diverse hangers en overige decoratie in de vorm van Mickey en Minie Mouse en Donald en Katrien Duck en Goofy en Pluto.

2023 touch

Om toch een 2023 touch aan je Amerikaanse kerst te geven, kun je je huis omtoveren tot Santa's Bakery.

Uit Santa's Bakery (de bakkerij van de Kerstman) komen allerlei zoete traktaties als gingerbread men (peperkoekmannetjes), gingerbread houses (peperkoekhuisjes) en candy canes (zuurstokken in de vorm van wandelstokken). Als (al dan niet) eetbare mini-decoratie misstaan deze items zeker niet in je kerstboom. Een paar mooie decoratiedozen van hout of blik in traditioneel kerstrood of -groen en een paar retro juten zakken in de buurt van je boom plaatsen geeft het geheel een superknus resultaat.

De rest van je huis verfraai je ook met een aantal smakelijke versieringen, maar dan van van groter formaat. Daarna duik je de keuken om je eigen gingerbread-koekjes of gingerbread-huisjes te bakken en iets lekkers voor het diner met je gezin, familie of vrienden klaar te maken.

Je koekjes op een een mooie etagière, je huisjes op een mooi plateau en de gerechten voor het diner in mooie schalen presenteren maakt alles extra feestelijk. Als je voor het dekken van je eettafel dan ook nog eens gebruikmaakt van een lekker kerstig tafelkleed, een prachtig goudkleurig servies en sfeervolle, klassiek vormgegeven duurzame led dinerkaarsen ben je helemaal goed bezig. 

Na het eten ploft iedereen met een kop warme chocolademelk met marshmallows op de bank neer en kijk je samen een typisch Amerikaanse kerstfilm! 

Kleuren die je binnen dit Amerikaanse Thema kunt gebruiken zijn kerstrood, goud, jute, sneeuwwit, slagroomwit, gember-, peperkoekbruin en chocolademelkbruin.

Amerikaanse kersttrend Amerikaanse kersttrend collage

Toch nog vragen over de kersttrends van 2023?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over de kersttrends van 2023? Geen probleem! Stuur me in dat geval gerust een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het bestellen van bijvoorbeeld kerstballen of kerstversiering? Neem dan contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Alles over kersthuisjes en kerstfiguren met Sep! Volgende Zo hou je de feestdagen betaalbaar en net zo gezellig!
0 Reactie(s)
Naar boven