0%

Pasen staat ook wel bekend als het feest van de lente. Al het groen buiten komt weer tot leven en de letterlijk vroege vogels fluiten in de ochtend de dag weer tegemoet. Hoe leuk is het dan om de Paasdagen in de tuin of op het balkon door te brengen? Of tuinmeubelen tijdens Pasen al echt kunnen worden gebruikt, blijft echter meestal tot op het laatste moment de vraag. Hieronder volgt daarom een aantal paastips voor buiten én binnen.

Buiten: paaseieren verstoppen en de tuin(meubelen) aanpakken

Heb je kleine kinderen en is het goed weer? Dan is het leuk om een paar paaseieren in je tuin te verstoppen. Bij het zoeken naar goede verstopplek kun je meteen checken op welke punten je tuin moet worden aangepakt. Ook kun je alvast je tuinmeubelen op je terras plaatsen en een opfrisbeurt geven.

Wist je dat tuinmeubelen ook heel geschikt zijn als verstopplek voor paaseieren? Verstop een paasei heel opvallend onder het tafelkleed. Heb je tuinmeubelen van rope? Misschien past er dam wel een paasei tussen de gespannen draden? Heb je tuinstoelen van wicker?  Dan is de kans groot dat je die gelever hebt gekregen met een zitkussen. Daaronder past een paasei en tussen de stoelpoten kan ook een paasei worden verstopt worden.

Heb je alle paaseieren een verstopplek gegeven. Pak er dan een mandje bij en start samen met je kinderen een zoektocht in eigen tuin.

Buiten: planten, snoeien en zaaien

In april, dus ook met Pasen, kun je  – behalve planten en bomen  – nog een aantal bloemen planten, voor het geval je iets later was in het najaar. Je kunt dan het best ervoor kiezen zomerbollen als lelies, dahlia’s en gladiolen te planten. Deze bollen beginnen dan al uit te lopen en zullen eerder beginnen met bloeien. 

Naast het feit dat je planten, bomen en bloemen kunt planten, kun je een paar ervan ook snoeien in april. Een tuinplant (struik) die je in april kunt snoeien, is de lavendel, net voordat de groei begint. Dat  kun je je het best doen door ongeveer een derde van de scheuten af te knippen. Let er wel op dat je nooit het hele blad wegsnoeit, anders zal de struik waarschijnlijk niet meer uitlopen en dat zou zonde zijn!

Een boom die je kunt snoeien, is de dakboom. Bij een dakboom moet je alle zijtakjes zo dicht mogelijk bij de stam snoeien. Zo voorkom je dat die weer snel terug groeien.

Pasen is ook het perfecte moment tomaten, paprika’s en zelfs pompoenen te zaaien. Om bij te komen van al deze klussen in de tuin, kun je in een oude ketel je eigen paasvuur maken en je daar lekker aan warmen.

Binnen: lekker brunchen of dineren met Pasen

Pasen is hét moment om heerlijk ontspannen en vooral uitgebreid met je familie te brunchen of te dineren en tegelijkertijd gezellig met elkaar bij te kletsen. Je kunt hiervoor naar een restaurant gaan, maar een etentje bij je thuis organiseren is misschien net zo leuk!

Je paastafel voorbereiden

Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen wát er precies aan paasgerechten op tafel komt, maar Warentuin is de plek waar je altijd de juiste spullen vindt om de paastafel geheel in paasstijl te dekken, vóórdat je gasten arriveren. Denk dan bijvoorbeeld aan feestelijk serviesgoed, fraai glaswerk, chique schalen, vrolijk bestek, maar ook aan mooie tafelkleden of leuke placemats.

Verder kun je denken aan spullen waarmee je je paastafel verder kunt aankleden en versieren als led waxinelichtjes die je tafel nog meer sfeer geven en over grappige glasmarkers die elk glas een eigen karakter geven.

Enkele paasspullen, verkrijgbaar bij Warentuin:

Begin je al in paasstemming te komen?

Krijg je al zin in Pasen en dus ook zin om lekker te shoppen voor Pasen? Scrol dan snel door onze paasproducten voor buiten en en maak je keuze. Wat je vandaag bestelt, heb je in principe morgen al in huis. Je hoeft er niet eens de deur voor uit, maar kunt gewoon achter je computer blijven zitten! Ideaal, toch?