0%

Er is weer een nieuwe vlog van Sep. In deze vlog legt Sep je uit welke verschillende folies je in de tuin kunt gebruiken en waarvoor. Handig, want zo koop je niet perongeluk de verkeerde folie. Ben je benieuwd welk folie jij het beste kunt gebruiken voor je volgende tuinklus? Bekijk dan nu de video:

Vijverfolie

Sep legt in de video uit dat er verschillende soorten vijverfolie zijn. Dat wil niet alleen zeggen dat er bijvoorbeeld folies met ruwe en gladde oppervlakten zijn maar ook dat er verschillende folie diktes te bestellen zijn.

Standaard vijverfolie

De standaard vijverfolie is de zogenaamde klassieke vijverfolie variant en is, afhankelijk van de dikte, gemaakt wat meer stugger plastic.

EPDM vijverfolie

EPDM folie is juist een wat meer elastische variant van de standaard vijverfolie soorten. Het voordeel hiervan is dat door de druk van het water het plastic als het ware mee vormt met de ondergrond. Dit voorkomt lekkages.

Begroeiingsmatten

Sep laat twee soorten zien in zijn vlog, de kokos mat en de standaard begroeiingsmat. De laatste is een soort doorzichtig gaas, gaat lang mee en geeft de perfecte steun aan de beplanting. De kokosmat is duurzaam, maar zal precies om die reden ook eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden. De kokosmat heeft een hogere mate van dichtheid. Beide zijn met name geschikt aan de rand van een natuurlijk vijver, waardoor door de erosie niet bij de eerste de beste kleine golf al het zand van de oever wordt weggeslagen.

Antiworteldoek

Sep legt uit in de video dat Warentuin verschillende vorm van antiworteldoek verkoopt en dat antiworteldoek met name wordt gebruikt om onkruidgroei tegen te gaan, bijvoorbeeld onder een grindlaag. Antiworteldoek is zo ontworpen dat het geen wortels doorlaat, maar wel water. Zo verandert de grindlaag dan ook niet in een waterpartij bij de eerste de beste regenbui.

Kasfolie

Er zijn verschillende soorten kasfolie, zie voorbeelden hieronder, wat leuk en handig is voor de echte doe-het-zelf-‘er. Het is namelijk mogelijk om zelf in allerlei vormen een kas in elkaar te zetten. Handig voor in de standstuin, of voor bijvoorbeeld op het dakterras. Zo kan iedereen wel groene vingers krijgen!

Kunstgras

Sep legt in het vlogje uit dat er verschillende soorten grasmatten zijn waarvan hij er twee nader toelicht. De ‘echte’ kunstgrasmat en het groentapijt. Dat laatste is een goedkopere variant en wordt veelal gebruikt op balkons en dakterrassen. Het is eigenlijk een soort dat tapijt wat tegen de weersomstandigheden kan en er door de groene kleur wat natuurlijk aandoet. Het ‘echte’ kunstgras, om op deze manier maar even het onderscheid te duiden, komt qua uiterlijk veel dichter in de buurt van een echte grasmat wat ook zichtbaar is in het prijskaartje. Meer weten? Bekijk hieronder een greep uit het assortiment.

Folies en kunstgras

Nog vragen?

Neem contact op met de klantenservice of stuur me een mailtje op [email protected].