Tuin Moestuin Tuinieren & onderhoud Plantensoorten

Tips & trucs van Sep voor een bloeiende moestuin

0%

Moestuinieren is niet alleen een leuke bezigheid, maar als je je moestuinplanten voldoende aandacht geeft, zal dit gegarandeerd zijn vruchten afwerpen. Ben je benieuwd wat je het best kunt doen om ervoor te zorgen dat je een bloeiende moestuin krijgt? Bekijk dan vooral onderstaande vlog waarin Sep je verschillende tips & trucs geeft voor het op een goede manier moestuinieren.

Planten uitzoeken en je moestuin inrichten

Voor je gaat beginnen met het inrichten van je moestuin, moet je natuurlijk eerst wat moestuinplantjes uitzoeken. In deze vlog heb ik ervoor gekozen om tomaat, komkommer, aubergine en paprika te planten. Als je je groenteplantjes bij Warentuin bestelt, weet je zeker dat je mooie, nieuwe groenteplanten zult ontvangen. Ze  komen namelijk vers van de kweker!

Heb je de groenteplanten eenmaal in huis, dan kun je een indeling gaan maken. Leg de planten op de plek waar je ze wilt hebben, maar houd er bij het uitkiezen van de plek wel rekening mee dat ze genoeg zon ontvangen. Moestuinplanten houden van veel zon en zullen in de zon ook beter door groeien dan in de schaduw. Ben je tevreden met de indeling die je hebt gemaakt? Knijp dan voorzichtig in de groenteplantjes en plant de kluiten in de kuiltjes.

Hark je als laatste de grond nog even goed aan, dan staan je groenteplanten er netjes bij.

Een watersysteem voor je moestuin aanleggen

Het is belangrijk dat je moestuin voldoende water krijgt. Heb je niet al te veel tijd of wil je er zeker van zijn dat je planten altijd genoeg water ontvangen, dan kan het handig zijn om een watersysteem aan te leggen. Je legt een handig watersysteem aan met behulp van druppelslangen. Druppelslangen voorzien de planten in je moestuin geleidelijk van water en kun je precies afstellen zoals je zelf wilt.

Je kunt onder andere het moment waarop de planten water ontvangen instellen en ook hoe lang je wilt dat de planten water ontvangen. Plaats de druppelslangen op zo'n manier dat alle planten water ontvangen bij de wortels. De slangen kun je daarna met grondpinnen vastzetten. Nu hoef je er niet meer zelf aan te denken om je planten water te geven, maar gebeurt dit automatisch.

druppelsysteem moestuin

Planten extra ondersteunen

Heb je voor moestuinplanten gekozen die – als ze eenmaal  wat groter zijn – baat hebben bij wat extra ondersteuning (als tomatenplanten)? Zorg er dan voor dat je ze 'begeleidt'. Bij het begeleidingssysteem dat ik heb bedacht, maak ik gebruik van een paar bamboestokken. Deze lange stokken zorgen ervoor dat de tomatenplanten lekker hoog kunnen gaan groeien.

Om mijn begeleidingssysteem thuis ook te kunnen maken, begin je met  het boren van wat gaten in de bamboestokken. Door deze gaten haal je stukjes ijzerdraad met behulp waarvan je de tomatenplanten vast maakt. Plaats de bamboestokken stevig in de grond, maar let wel op dat je ze niet in de kluit plaatst. Om hier zeker van te zijn kun je de bamboestokken het best 10 cm van je groenteplant af in de grond plaatsen.

Eetbare planten, verkrijgbaar bij Warentuin:

Nog vragen?

Hopelijk kom je met deze tips & trucs al wat verder met je moestuin, maar heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd?  Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Bloembollen planten: welke, hoe en wanneer? Volgende Groen gazon in de zomer? Onderhoud het in de lente!
0 Reactie(s)
Naar boven