0%

Wil je graag de voorgevel van je huis of je balkon opfleuren met bloemen? Dan is de Surfinia, oftewel een van de hangpetunia's daar heel schikt voor. De stengels van met name de wat kleinere hangpetunia's groeien namelijk lekker snel en gespreid en hangpetunia's staan er daarnaast om bekend veel bloemen te geven. Wat wil je nog meer? In de vlog hieronder vertel ik je meer over hoe je een Surfinia het best kunt planten. Kijk je mee?

Surfinia's als hangende variant van petunia's

Surfinia's zijn een hangende variant van de 'gewone' petunia's. Hangpetunia's bloeien rijkelijk snel en lang en zijn bovendien zeer goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Ze beginnen te bloeien aan het eind van de lente en gaan door tot de vorst in de herfst een einde maakt aan hun bloeiperiode.

Surfinia's zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Bij Warentuin vind je onder meer Surfinia's die rode, roze, violette, paarse en paarse bloemen geven. maar ook Surfinia's met geaderde bloemblaadjes. Keuze genoeg, dus!

Surfina's planten: zo ga je aan de slag

  1. Vul de balkonbakken met een dun laagje hydrokorrels, gevolgd door een dun laagje potgrond. Werken met universele potgrond of potgrond met extra voeding is een prima idee, maar gebruik zeker geen bemeste tuinaarde.
  2. Plaats de surfinia’s in de balkonbakken. Begin bij het eerste plantje. Knijp zachtjes in het potje, zodat je het plantje mooi uit de verpakking krijgt en plant dit in een van de balkonbakken. Bij de volgende doe je precies hetzelfde en zet je het plantje naast je al geplaatste plantje. Denk er bij het planten aan dat elk hangplantje een voorkant (de kant die zal gaan hangen) en een achterkant heeft en zorg ervoor dat je goed uitkomt, dat elk plantje voldoende ruimte heeft om groter te groeien.
  3. Druk de plantjes in elke balkonbak voorzichtig maar goed aan en voeg nog wat extra potgrond toe. De balkonbakken zijn nu gevuld en kunnen worden geplaatst.
  4. Geef de net geplante en geplaatste hangplantjes flink wat water en dan is het verder aan de plantjes om uitbundig te gaan groeien! Wat ik zelf handig vind is om een druppelsysteem aan te leggen, zo hoef je niet elke keer met de gieter naar boven te lopen. Zorg wel dat de slang in de bakken ligt, je wilt niet dat het water ergens anders naar toe gaat.

Tip: als je op je balkon aan het werken bent, leg dan bijvoorbeeld een vuilniszak ergens neer om de aarde op te vangen. Als er aarde op je dak terecht komt en deze zich opstapelt, kan dit namelijk negatieve gevolgen hebben.

Andere leuke plant

Wil je wat afwisseling met je bloemen dan is de Nepta een leuke optie. De Nepta geeft geen bloemen, maar is een plantje dat hard en snel naar beneden groeit. Dit plantje heeft een wat grijzere kleur en kan dus leuk naast de kleurrijke bloemen hangen.

Enkele hangplanten voor buiten, verkrijgbaar bij Warentuin:

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!