Planten & potten Tuinieren & onderhoud Verzorgen & (be)planten

De voorgevel van je huis bekleden met de Dipladenia Sundaville Mandevilla

0%

De Dipladenia Sundaville Mandevilla is een kuipplant die prachtig bloeit in de zomer, maar in de winter, in ieder geval in Nederland en andere Noord-Europese landen, niet kan overleven. In de paar maanden tijd dat de plant bloeit, doet hij dat wel heel uitbundig! In onderstaande vlog ga ik het hebben over het ophangen van deze kuipplant aan de voorgevel van je huis. Ik ga je laten zien welke bakken je het best kunt gebruiken, hoe je de bakken met potgrond vult en hoe je het best met de plant kunt omgaan. Kijk je mee?

Dipladenia Sundaville Mandevilla

De dipladenia is een exotische plant uit Zuid-Amerika, de plant is daarom ook erg gesteld op warmte en zon. Hij bloeit de hele zomer met fantastische, trompetvormige bloemen, in de kleuren wit, roze en fel rood. Het is een perkplant wat betekent dat hij in de zomerperiode van stek of zaadje uitgroeit tot volwassen plant, bloeit en weer nieuw zaad gaat vormen. In mum van tijd staat je tuin, balkon of terras dus vol met schitterende bloemen.

Artevasi kunststof bloempotten en balkonbakken

Ik heb ervoor gekozen de hangende zomerbloeiers die ik ga gebruiken te planten in balkonbakken van het nieuwe merk Artevasi. Dit merk heeft allerlei lichtgewicht kunststof bloempotten en balkonbakken voor een leuk prijsje. Om te weten welke maat balkonbakken je voor de voorgevel van jouw huis nodig hebt en vooral welke passen, is het belangrijk dit van te voeren natuurlijk even goed te meten. Denk ook aan de stevigheid, ronde potten hebben minder grip dan vierkante potten en waaien dus makkelijker om.

Aan de slag

  1. Begin met het losmaken van de bamboestokken. Trek de stokken niet omhoog uit de plant, de stokken zijn breder aan de onderkant dan aan de bovenkant. Een beetje draaien en dan kan je de stokken gemakkelijk via de onderkant eruit halen.
  2. Haal de plastic houders uit de plant en draai de slierten uit elkaar. 
  3. Vul de bloempot met een dun laagje hydrokorrels, gevolgd door een laagje potgrond. Werken met universele potgrond of potgrond met extra voeding een prima idee, maar gebruik zeker geen bemeste tuinaarde. 
  4. Knijp voorzichtig in het potje, zodat je de dipladenia mooi uit de verpakking krijgt en plant deze in de bloempot. Let er wel op dat de rand van de kluit niet boven de rand van de pot uitkomt. 
  5. Druk de plant in de bloempot voorzichtig maar goed aan en voeg nog wat extra potgrond toe. De balkonbakken zijn nu gevuld en kunnen worden geplaatst. De planten zullen er misschien eerst wat treurig uitzien, maar als de zon gaat schijnen worden het vanzelf prachtige slingers.  
  6. Geef de net geplante en geplaatste hangplantjes flink wat water en dan is het verder aan de planten om uitbundig te gaan groeien! 

Enkele hangplanten voor buiten, verkrijgbaar bij Warentuin:

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Balkonbakken beplanten met Sep Volgende De voorgevel van je huis of je balkon bekleden met Surfinia hangpetunia's? Sep legt je uit hoe!
0 Reactie(s)
Naar boven