Tuinmeubelen & zonwering Tuinaankleding & decoratie DIY

Zelf een bistroset maken van een oude regenton? Sep legt je uit hoe!

0%

Een comfortabel zitplekje in de tuin om van de buitenlucht te kunnen genieten: zeker op zonnige dagen kan dat erg ontspannend zijn. Heb je een kleinere tuin of wil je graag een wat kleiner hoekje maken, dan is kiezen voor een bistroset een goed idee. Zo'n set kun je kant-en-klaar kopen, maar natuurlijk ook zelf maken! In onderstaande vlog leg ik je uit hoe je zelf van een oude regenton een mooie tafel voor bij je bistroset kunt maken. Lijkt dat je wat? Kijk en doe dan vooral mee!

Wat heb je allemaal nodig?

Ik denk dat dit voor de hand ligt, maar als eerste heb je natuurlijk een regenton nodig. Je kunt een oude regenton gebruiken als je die nog hebt staan of liggen, maar is dit niet het geval? Blader dan door ons assortiment en shop een ton. We verkopen diverse exemplaren in verschillende maten.

Het maakt niet uit welke ton je kiest, als die maar van hout is gemaakt. Verder heb je een goede zaag, hamer, schuurpapier, spijkers en kurk nodig. In het stappenplan zal ik aangeven waarom het belangrijk is om ook kurk te gebruiken. Als laatste heb je een glasplaat nodig. Mijn advies is om een plaat met een diameter van 90 cm en een dikte van 6 mm te gebruiken. Kies je toch liever voor een glasplaat met andere afmetingen? Let er dan vooral op dat de diameter van de glasplaat groter is dan die van je regenton.

Aan de slag

  1. Begin met het inschatten van hoe hoog je je regenton wilt hebben. Je kunt je ton afzagen boven de ijzeren randen. Zaag je je ton tussen de banden af of eronder, dan wordt deze minder stevig. Zorg er dus voor dat je een hoogte kiest die boven een ijzeren band zit!
  2. Leg de ton plat en start met zagen. Zaag rustig en netjes en pas natuurlijk op voor je vingers. 
  3. Schuur de rand na het zagen. 
  4. Creër met behulp van kurk een kier. Op die manier vermijd je het ontstaan van condens. Knip hiervoor de stukjes kurk in halve maantjes en leg die op de rand. Leg twee van de halve maantjes op elkaar en spijker deze vast aan de ton. Doe dit minimaal op vier plekken. De kieren die je zo onder het glas hebt gemaakt, zorgen voor ventilatie.  
  5. Lag de glasplaat op je ton en klaar is Kees! Zet er een leuk plantje op en relaxen maar.  

En o, ja, vind je het niet mooi dat je in de ton kunt kijken? Verf dan het gedeelte van de glasplaat dat daar boven zit zwart. Hopelijk zijn alle stappen duidelijk en kan ook je straks lekker genieten van je eigen gemaakte bistroset!

Wat kun je met de bovenkant van de ton?

De bovenkant van de ton is afgezaagd, maar zou je hier nog wat mee kunnen doen? Jazeker! Je kunt hier onder andere een leuke bloembak mee maken. De ton is verder natuurlijk hol van binnen, dus als je wil, kun je hierin ook spullen opslaan. Handig voor als je minder ruimte hebt. Bovendien wordt de ton er wat zwaarder door, zodat deze wat minder snel omvalt en beter op z'n plek blijft staan.

Regentonnen en regenton accessoires, verkrijgbaar bij Warentuin:

Toch nog vragen?

Heb je toch nog vragen over wat ik in mijn vlog heb verteld en uitgelegd? Zet die dan op de mail en stuur ze naar me toe via: [email protected]. Heb je vragen over een van de in de vlog genoemde producten? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de klantenservice. We horen graag van je!

Vorige Klimplanten: welke soorten zijn er zoal en hoe plant je ze? Sep praat je bij! Volgende Regentonnen en gieters: een paar belangrijke tips
0 Reactie(s)
Naar boven