Planten & potten Moestuin

Starten met een moestuin, maar je weet niet hoe? Sep helpt je op weg!

0%

Zelf een moestuin beginnen? Dat is zeker een aanrader! Het is leuk, rustgevend én het levert heerlijke en gezonde groentes op waar je zelf de lekkerste gerechten mee kunt klaarmaken. In deze video vertelt Sep je hoe je kunt starten met groenteplantjes. Ook legt hij uit hoe je de moestuin kunt inrichten en hoe je zorgt voor voldoende watertoevoer.

Start met kleine groenteplantjes

Wanneer je op het punt staat een moestuin te beginnen lijkt het misschien logisch om te starten met zaden. Zeker als we kijken naar de AH moestuintjes, waarmee zaaien en oogsten kinderlijk eenvoudig lijkt. Toch is er een makkelijkere manier om snel resultaat uit je moestuin te halen. En dat is starten met kleine groenteplantjes. Deze voorgekweekte plantjes zijn klaar om de grond in te gaan. Moestuinieren was nog nooit zo makkelijk!

Goede watertoevoer

Een belangrijk onderdeel van moestuinieren is het verzorgen van de plantjes in de tuin. Natuurlijk kun je elke dag met een gietertje zorgen voor de bewatering van je groenteplantjes. Maar je kunt ook kiezen voor een bewateringssysteem waarbij dit vanzelf gaat. Moestuinplantjes hebben continu water nodig, maar mogen niet kletsnat staan. Wat dat betreft is een watersysteem met druppelaars dus ideaal.

Wat ga je planten?

Als je voor het eerst start met een moestuin, is het slim om te kiezen voor makkelijke planten. Zet bijvoorbeeld tomatenplanten in je tuin. Dat is een gemakkelijke en dankbare plant. Ook prei en sla zijn makkelijke moestuin planten. Zoek je wat meer uitdaging in de moestuin? Probeer dan eens komkommer, paprika en aubergine te kweken. Lastig, maar zeker niet onmogelijk.

Wat zet je waar?

Bedenk voor het planten goed welke planten je waar wil neerzetten. Het is belangrijk dat hoge planten er niet voor zorgen dat lage plantjes geen zonlicht meer krijgen. Als je een watersysteem gebruikt zorg je er natuurlijk ook voor dat alle plantjes in de buurt van een druppelaar staan.

Nog meer gemak: groenteplanten met vrucht

Nog sneller resultaat en meer gemak? Dan kun je er ook voor kiezen om groenteplantjes te kiezen waar de vrucht al aanhangt. Vaak geven die maar één keer echt veel vruchten, dat is jammer. Maar het voordeel is natuurlijk dat je al snel kunt genieten van al het lekkers dat de planten te bieden hebben.

Opbinden en water geven

Om moestuinplantjes te ondersteunen kun je bamboestokken gebruiken. Zet deze voorzichtig naast het plantje in de grond en bind de plant op. Als alle plantjes geplant zijn is het belangrijk dat je ze direct goed water geeft. Dit zorgt ervoor dat de plantjes goed kunnen wortelen en groeien.

Nog vragen over moestuinieren of wat je er allemaal voor nodig hebt?

Twijfel je over het starten met een moestuin of het kiezen van groenteplantjes? Of heb je een andere vraag? Stuur me dan gerust een mailtje via: [email protected]. Heb je vragen over het plaatsen van een bestelling voor bijvoorbeeld moestuin benodigdheden? Dan kun je terecht bij een van de medewerkers van onze klantenservice.

Vorige Beginnen met (voor)zaaien? Doe dat vooral in maart! Volgende Nationale pannenkoekendag 2024
0 Reactie(s)
Naar boven